Új Nintendo konzol 2015-ben

Bár az üzleti jelentések nem túl fényesek, egyelőre nem kívánják leváltani a Wii U-t. Az új Nintendo konzol ugyanis a fejlődő országokat célozza meg. Iwata a Bloombergnek adott interjújában beszélt az új gépről, ami elmondása szerint nem egy régi konzoljuk újra kiadása lesz, hanem egy teljesen új alapokról felépített remek ár/érték arányokkal rendelkező konzolról van szó. Ettől többet viszont nem árultak el, viszont szóba került, hogy a konzolok előtt megnyíló kínai piaccal is számolniuk kell a jövőben.

A Nintendo a Skylanders és a Disney Infinity mintájára a Wii U Gamepad képességeit kihasználva a jövőben bevezeti NFP (Nintendo Figurine Platform) figurákat. Ez a Gamepadbe épített NFC vevőt és a 3DS-hez a jövőben külön  megvásárolható NFC vevőt használja majd arra, hogy az üzletekben kapható figurákat beolvastassuk. Különlegessége lesz, hogy ezen figurákat nem csak egy játékban használhatjuk majd. A Wii U-n idén év végén, 3DS-en jövő év elején indul a móka.

A Bloomberg interjúban szóba került a Nintendo és az okostelefonok kapcsolata. Iwata ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy továbbra sem készítenek mobilos játékokat, de hamarosan érkezik az első alkalmazásuk a Mario Kart TV. Ezzel a Mario Kart 8 játékban rögzített videókat és képeket nézhetjük és oszthatjuk majd meg okostelefonunkon, táblagépünkön.

Azóta történt

Előzmények