Új kiegészítőket kap a PlayStation 4 konzol

A Sony a PlayStation 4 Slim és Pro gépek bejelentése mellett a kiegészítőkről sem feledkezett meg. Ezekről ugyan nem mondott sokat a cég, de tény, hogy érkeznek az új termékek és új verziók is, méghozzá a Slim modellel párhuzamosan.

Sony PlayStation Eye (CUH-ZEY2 sorozatú verzió)
Sony PlayStation Eye (CUH-ZEY2 sorozatú verzió)

Elsőként megújul a PlayStation Eye, amely technikailag semmit sem változik az elődhöz képest, de más külső dizájnt kap, ami jobban igazodik az új gépek kinézetéhez. Mindezek ellenére a felhasználó szabadon használhatja a már meglévő, régebbi kamerát is, de ennek a forgalmazása leáll, és az új modell átveszi a helyét.

Sony PlayStation 4 DualShock 4 (CUH-ZST2 sorozatú verzió)
Sony PlayStation 4 DualShock 4 (CUH-ZST2 sorozatú verzió)

A DualShock 4 gamepad is megújul, de a friss verzió csupán annyival lesz több az elődnél, hogy tapipad felső része egy csíkban átlátszó lesz, így szemből is látható a világítás színe. Létezik egy funkció, amit a Sony kiemelt, de ez nem kifejezetten az új gamepadhoz kötődik. Nevezetesen arról van szó, hogy az új PlayStation 4 Slim és Pro modelleknél vezetéken keresztül is lehet használni a játékvezérlőt, így kisebb lesz a bemeneti késleltetés, mint vezeték nélküli kapcsolat mellett. Ez ugyanakkor csak egy szoftveres frissítésből eredő funkció, és jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az eredeti PlayStation 4 is megkapja, függetlenül attól, hogy az újítást csak az új eszközökkel hirdetik.

Sony Platinum Wireless Headset
Sony Platinum Wireless Headset

Valóban új termék lesz a Platinum Wireless Headset, amely a korábban megjelent Wireless Stereo Headset 2.0-t egészíti ki. A friss modell jóval drágább lesz a maga 179 eurós árával, miközben a funkciókat tekintve lényegében ugyanazt kínálja, mint a linkelt termék, csak éppen jobb minőségű hangzás mellett, és tulajdonképpen ezt rejti a felár. A Sony egyébként a 3,5 mm-es jack aljzaton keresztül beköthető Platinum Wireless Headsetet a PlayStation VR mellé ajánlja, de nyilván a Wireless Stereo Headset 2.0 is megteszi, ha az új fejhallgató ára túl magas lenne.

Sony PlayStation 4 Slim és Pro Vertical Stand
Sony PlayStation 4 Slim és Pro Vertical Stand

Végül jön egy Vertical Stand nevű kiegészítő, amivel a PlayStation 4 Slim és Pro konzolok stabilan elhelyezhetők álló pozícióba. Ezért 19 eurót kell fizetni.

Azóta történt