Mass Effect 3: Omega DLC - Új információk és képek [Update: Gameplay]

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a BioWare hivatalosan is bejelentette legújabb Mass Effect 3 bővítményét, ami Omega néven fog megjelenni november végén. Az új DLC-ben Aria T'Loak és Nyreen Kandros mellett (Aki az első női Turián szereplő lesz a sorozatban) kell Shepard parancsnoknak felvennie a harcot az Omega telepet elfoglaló Cerberus katonákkal és visszahódítani az állomást.

A VG247 oldal szerkesztőinek sikerült kipróbálnia az Omega DLC első pár helyszínét, tapasztalataikról pedig egy hosszadalmas cikk keretén belül számolnak be. Én most itt nem akarom az egészet leírni, pusztán az eddig már biztosan tudható, újdonságnak számító dolgokat foglalom össze nektek. Azt már korábban is tudtuk, hogy az Omega DLC cselekményében Aria T'Loak kéri Shepard parancsnok segítségét, hogy visszaszerezhesse uralmát a Petrovsky tábornok és Cerberus egysége által elfoglalt és megszállva tartott űrbázisa felett.

Ami viszont új információ, hogy a történet során Cerberus által irányított, Reaper technológiára épülő ellenfelekkel, az "Adjutant"-okkal (Szárnysegédek) is összetűzésbe fogunk keveredni. Az Omega DLC-ben mutatkozik be először egy női Turián karakter is, akit Nyreen Kandros-nak hívnak és egy Talon nevű zsoldoscsapat vezetője. Ő az Omegán csatlakozik majd Shepard és Aria mellé, miközben a Cerberus által elnyomott és rabszolgasorba hajszolt lakosokon próbál segíteni.

Az Omega DLC-ben nem fog gyökeresen megváltozni a játékmenet, viszont a Mass Effect 2-ből ismert űrkolónia korábban bejárt helyszínei mellett eddig nem láthatott területekre is eljuthatunk majd. Persze a hely időközben egy Cerberus állomás lett, ezért senki ne számítson rúdtáncot lejtő Aszári táncosnőkre, az Afterlife klub mostantól parancsnoki központként funkcionál - legalábbis amíg vissza nem foglaljuk azt és Aria ismét meg nem nyitja a klubot.

A készítők ígérete szerint Aria T'Loak egy másik oldalát ismerhetjük meg a DLC-ben. Az egykor érzelmektől mentes, kemény vezető viselkedése drasztikusan megváltozik majd, ékesen bizonyítva, hogy még a legszívósabb emberek is érezhetnek félelmet és kétségbeesést, különösen ha az otthonukat és eddigi életüket gyökeresen felforgatták. Aria esetében az azt jelenti, hogy elszakad nála a cérna és a nyugodt, higgadt jellemű Aszárit innentől csak a bosszú élteti.

Másik társunk, Nyreen Kandros egy igen érdekes karakter lesz. Azon túl, hogy ő az első női Turián, akivel találkozni fogunk, Ariával már hosszú idő óta ismerik egymást. Amikor Shepard összekerül kettőjükkel, rajta keresztül Ariáról és közös múltjukról is sok érdekességet tudhat majd meg. Sajnos azt már most elárulták a BioWare emberei, hogy az Omega DLC történetének végén búcsút kell vennünk majd Nyreen-től, nem tarthat velünk a Reaperek elleni harcban.

A készítők elmondása szerint az Omega terjedelmes bővítmény lesz, több, mint négy órányi extra játékidővel fogja megnövelni a Mass Effect 3 történetét (Ezért is a viszonylag magas ár). A DLC-ben négy fő küldetést kell majd végrehajtanunk, plusz lesz egy "Aria's bunker" (Aria rejtekhelye) nevű helyszín is, ahonnan a mellékszálak fognak indulni. A küldetések méretéről fogalmat adhat az az adat, miszerint a négy főküldetés közül háromban teljesen új helyszíneken fogunk tevékenykedni.

Az Omega DLC cselekményeibe a Mass Effect 3 végigjátszása során Garrus küldetésláncának teljesítését követően kapcsolódhatunk be. Miután teljesítettük Aria feladatát és megszereztük csapatának támogatását, a Citadellán beszélhetünk vele és elindíthatjuk az Omega DLC cselekményét. A küldetésre csak Aria és Shepard indul el, sem a Normandy, sem a legénység többi tagja nem tart velük. Egy bevezető videóval indul a történet, melyben elmesélik, hogyan kerülnek vissza az Omegára.

Az Omega DLC-vel két új fegyvert is kapunk, egyik az N7 Valkyrie nevű mesterlövészpuska lesz, ami alapvetően az N7 Assault Rifle tulajdonságaival rendelkezik, másik pedig a Kingdoms of Amalur című játék segítségével feloldható Chakram Launcher, amit eddig csak azok kaptak meg, akik játszottak a 38 Studios RPG játékával, most viszont a DLC megvásárlásával bárki megszerezheti.

Két új ellenféltípussal is találkozhatunk majd, egyik a korábban már megemlített Adjudant lesz (Aki olvasta a képregényt, az már ismerheti), míg másik újdonságként a Rampant Mech mutatkozik be, amit eredetileg az Omega népességszabályozásának céljából hoztak létre, ezúttal azonban a Cerberus veti be ellenünk.

Az Omega DLC megjelenése november 27-én várható PC-re és XBOX360-ra, majd november 28-án PS3-on is elérhetővé válik. Az ára 1200 MS/BioWare Pont, azaz 15 USD lesz.

UPDATE: A GameSpot készített egy videót, melyben bemutatják a DLC-t:

Azóta történt

Előzmények