Új Final Fantasy XI kiegészítő

The Seekers of Adoulin néven érkezik a Final Fantasy XI ötödik kiegészítője, jövő márciusban PC-re és X360-ra, Japánban pedig még PS2-re is kiadják a 10 éves játék legújabb bővítését.

Kiegészítő a játékhoz utoljára 5 éve jelent meg, Wings of the Goddess címmel. A mostaniban 2 új karakterosztály, avagy Job, ahogy a játékban hívják (Geomancer és Rune Fencer) és egy teljesen új kontines lesz elérhető, így összesen már 22 különböző kaszt közül választhatnak a játékosok (a FF XI-ben egy karakter több Job-ot is tanulhat, de egyszerre csak 2 lehet aktív, egy fő és egy mellék.)

A Final Fantasy XI régi típusú, veterán MMO, mely még az EverQuest alapjaira épül. Az évek során persze sok változáson ment keresztül (többek között sokkal gyorsabban lehet fejlődni, jóval egyszerűbb lett az egyéni játék, az UI-t is újragondolták) és a kitartó előfizető bázisnak köszönhetően a Square-Enix pénzügyileg legsikeresebb játékává nőtte ki magát, 2010-ben még kb. 350 ezren játszottak vele havonta (sajna friss adatot nem találtam).

A The Seekers of Adoulin-al egy időben a boltokba kerül az Ultimate Collection Seekers Edition, mely az alapjáték mellett az összes eddig megjelent kiegészítőt is tartalmazza.

Előzmények