Új Carmageddon játék készül?

Idősebb játékosok biztosan emlékeznek még az SCI kiadásában megjelent Carmageddon című játékokra, melyekben különféle őrült módon tuningolt verdákkal és hasonlóképpen nem normális szereplőkkel kellett féktelen autós száguldásban részt vennünk, miközben embereket, birkákat, teheneket, sőt, még elefántokat is elgázolhattunk. Az egyedi hangulatú játékot pörgős metál zenék tették még hangulatosabbá,  melyeket az Iron Maiden készített.

Amikor a Square Enix felvásárolta az Eidost, megszerezte a Carmageddon jogait is, és nemrég egy visszaszámlálót helyezett el a hivatalos Carmageddon oldalon, ami nagyjából tíz nap múlva fog lejárni. Körülbelül akkor fog elkezdődni majd az idei E3 is, így lehet némi esély rá, hogy a kiállításon egy újabb Carmageddon játékot fognak bejelenteni.

A játékból eddig három rész jelent meg, az utolsó a 2000-ben megjelent Carmageddon TDR (The Death Race) 2000 volt, ugyanis a tervezett negyedik epizódot még a 2005-ben esedékes megjelenése előtt törölték. Drukkoljunk, hogy most feléledjen poraiból.

A játék várhatóan PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra is el fog készülni, de a hivatalos bejelentésig ezt nem kell készpénznek venni. Amint friss információkat tudunk meg, természetesen beszámolunk róluk.

Azóta történt