Ubisoft: Új környezetvédelmi kezdeményezés

A Ubisoft egy érdekes környezetvédelmi kezdeményezést indít útjára hamarosan megjelenő játékaiban. Az akció első alanya  konzolokon a Shaun White Skateboarding lesz, míg PC-n a Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction tartalmazza majd először ezeket az újításokat.

Maga a kezdeményezés két újítást takar. Elsőként az eddig megszokott papír kézikönyv megszűnik, ezentúl magában a játékban lesz megtalálható a kézikönyv, digitális formában. A Ubisoft belső információi szerint egy tonna papírhoz, amit a kézikönyvek elkészítéséhez használtak fel, két tonnányi fára volt szükségük, és ehhez 13 hatalmas fát kellett kivágni az erdőkből. Az első olyan játék, ami digitális formában letölthető kézikönyvet fog tartalmazni, az a Shaun White Skateboarding című játék lesz PS3-on és XBOX360-on.

A kezdeményezés másik újítása magát a DVD tokot érinti, ugyanis a Ubisoft szerződést kötött a Technimark nevű vállalattal, hogy piacra dobják a vállalat eddigi legjobb, környezetbarát DVD tokjait. Az "ecoTech" fantázianevű DVD tokok 100%-ban újrahasznosított polipropilénből készülnek, és ezentúl az összes Észak-Amerikában megjelenő Ubisoft játék ilyen DVD tokba csomagolva jelenik meg. Elsőnek a Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction PC változata.

Azóta történt

Előzmények