Ubisoft: "Új konzolokra van szükségünk"

A Ubisoft ügyvezető igazgatója, Yves Guillemot egy Polygon oldalnak adott interjújában kifejtette, hogy a jelenlegi konzolgeneráció életciklusát már nagyon hosszúra nyújtották ki, és ez károsan befolyásolja a játékipart. Elmondása szerint, bár ez a hardvergyártóknak kedvező - pl.: Microsoft, Nintendo, Sony -, de a játékfejlesztők számára már nem ilyen jó a helyzet.

A Ubisoft vezetője többek között elmondta, hogy a konzolgyártók általában 5 évente szokták megújítani termékeiket, viszont az XBOX360 már 7 éve van piacon, és ez nagyon megnehezíti a játékfejlesztők dolgát. Egy új konzol kifejlesztése sok pénzbe kerül, és kezdetben nem fog akkora bevételt termelni, mint a jelenlegi generáció, ezt ő is megérti. Viszont szerinte ha a hardvergyártók nem vállalnak be ennyi rizikót, akkor hosszabb távon magukat fogják büntetni, ugyanis az újabb játékokat egyre nehezebb megfelelő minőségben megjelentetni a régebbi hardvereken.

Végezetül még azt is hozzátette, hogy amennyiben egy új konzolgeneráció jelenik meg, abban az esetben a készítőknek és a fejlesztőknek is megérné több új, kreatív ötlettel előállni, hiszen a játékosok sokkal nyitottabbak az újdonságokra, erre várnak már évek óta hiába, ideje lenne már változtatni.

Azóta történt