Ubisoft: Ingyen játékok a DRM "áldozatainak"

A Ubisoft sokat vesztett népszerűségéből, mióta bevezette új DRM megoldását, aminek az a lényege, hogy még egyszemélyes játék esetén is folyamatos internetkapcsolatra van szükség a gépünk és a Ubisoft szerverei között. Amint csak egy pillanatra is megszakad az összeköttetés, a játékok kidobnak a főmenübe. A szerverekkel sok probléma volt, főleg az Assassin's Creed 2 játékosait érintette a dolog, de gondok voltak a Silent Hunter V-el is.

A Ubisoft, hogy bocsánatot kérjen a játékosoktól, és hogy visszanyerjen egy keveset a játékosok elvesztett bizalmából, most felajánlott pár ingyenesen letölthető játékot az új DRM PC-s "áldozatainak". Az Assassin's Creed 2 játékosok az alábbi játékok közül választhatnak:

H.A.W.X., Endwar, Heroes Over Europe és Prince of Persia.

A Silent Hunter V játékosok pedig a Prince of Persia és a Shaun White Snowboarding közül választhatnak maguknak ingyenes "vigaszdíjat".

A kiválasztott játék közvetlenül a gépre töltődik le, mindenféle DRM nélkül, így biztosan nem lesz probléma a futtatásával. A Ubisoft reméli, hogy ezzel a gesztussal visszanyerheti az új rendszer gondjai miatt kiábrándult játékosok bizalmát.

Azóta történt

Előzmények