Ubisoft: a Wii U-nak árcsökkentésre van szüksége

Sokak szerint magas áron nyitott a Wii U és, hogy egy árcsökkentéssel és nagyobb támogatással meglódulna a szekér. Az Ubisoft állápontját fejtette ki az Edge Online-nak Alain Corre, a cég európai ágának vezetője.

"Mi mindig alacsony áron akarjuk a hardvereket, mert azt szeretnénk, hogy a lehető legtöbb rajongonk megengedhesse magának játékaink megvásárlását. Úgy gondoljuk, hogy a Wii U megtalálja bizonyos ponton a közönségét. Néhányan magasabb eladásokat vártak ennyi idő alatt, de mi optimisták vagyunk."

"Azt hiszem, még a Nintendo mondta, hogy a Wii U kicsit alulmúlja a kezdeti várakozásokat és, hogy a szoftver csatolási aránya is ehhez viszonyul, ezért úgy gondolom, hogy amikor kevesebb gép talál gazdára, akkor kevesebb játékot is adunk el."

Tetszik vagy sem, a Wii U helyzete nem áll a legfényesebben, de a cégnek így sincs oka a panaszra. Ha valakinek, akkor az Ubisoftnak adhatunk a szavára, ugyanis az egyetlen third-party kiadó, aki teljes mellszélességgel kiáll a Nintendo új gépe mellett, még azt az apró fricskát is leszámítva, hogy a Rayman: Legends kikerült az exkluzív játékok sorából.

Azóta történt