Ubisoft: A szervereink támadás alatt állnak!

A tegnap kirobbant Ubisoft DRM botrány egy cseppet sem lankad, miután a fizető vásárlók lassan 48 órája alig-alig tudnak játszani az Assassin's Creed 2-vel és a Silent Hunter 5-tel. A játékosok szerint a Ubisoft új DRM védelmi rendszere a ludas, pedig az állítólag megkerülhetetlen védelmet a kalózoknak egy nap alatt sikerült feltörniük, így ők nyugodtan játszhatnak a kikerült warez példányokkal, míg a legálisan vásárolt példányok nem működnek.

A Ubisoft folyamatosan teszi közzé a Twitter-en a jelenlegi állást a kalózok támadásai ellen vívott harcáról, ugyanis a cég állítása szerint a kalózok folyamatos támadásai okozzák a problémát, ahogyan - állításuk szerint eddig sikertelenül - próbálják feltörni a DRM védelmi rendszerét. A Ubisoft állítja, hogy eddig nem jártak sikerrel, a warez-oldalakra kikerült tört verzió egyáltalán nem mondható teljesnek, ezért mind a mai napig folyamatosan ostromolják a DRM szervereket a védelem feltörésére irányuló kísérletek.

A játék fórumán időközben lincshangulat uralkodott el, rengeteg dühös vásárló irkál be olyan kommenteket, hogy amennyiben nem oldják meg azonnal a jelenlegi helyzetet, úgy visszaviszi a boltba a terméket, és vesz helyette egy "nem Ubisoft-játék"-ot, ami - idézem: "Nem tartalmazza ezt a sz** DRM-et!". Indult egy topik is, melyben követelik a DRM eltávolítását a játékokból, mert szeretnének végre játszani is a komoly pénzekért megvásárolt termékekkel.

Időközben a fórum moderátorai minden topikot zártak, ami a DRM-mel kapcsolatos, és egy újat indítottak, "PC verzió indítási gondok" címszóval. Folyamatosan érkeznek a panaszkodó írások, miközben a Ubisoft váltig állítja, hogy mindössze a játékosok 5%-a érintett a dologban. A Ubisoft Launcher-hez kijött egy javítás is, de ez sem oldotta meg a problémát.

Lassan 48 órája a játékosok még mindig nem tudnak játszani, a Ubisoft a kalózokat vádolja, és a fórumon még semmilyen válasz nem érkezett az illetékesektől, csak a szokásos "Dolgozunk rajta"-szöveg. Majd kiderül, hová fog vezetni  ez a cirkusz.

Azóta történt

Előzmények