Ubisoft: a PC-s kalózkodás 90% felett van

Ismét előkerült a PC és a kalózkodás között vélt szoros kapcsolat, amiről ezúttal Yves Guillemot a Ubisoft vezére beszélt. A Gameindustry-nak adott interjúban beszélt arról, hogy a free-to-play modellben látják a megoldást, úgy vélik ez és a böngészős játékok azok amik segítségével változtatni lehet ezen a rossz statisztikán.

Úgy gondolják, hogy a free-to-play hatalmas közönséget mozgat meg, amiknek ha csak egy kis százaléka költ in-game tartalmakra már nyereséges lehet az üzlet. Az iOS eszközöket hozta fel példának ahol az ilyen in-game vásárlások 3-5% körül mozognak a free-to-play játékok esetében. Arra számítanak, hogy PC-n ez valamivel magasabb lehet, mondjuk úgy 5-7%.

Az okfejtéshez hozzátette, hogy véleménye szerint ez az arány körülbelül megegyezik azzal ahányan ma PC-n eredeti játékokat vesznek. Vagyis a PC-n játszó játékosok csak 5-7%-a fizet a játékért, míg 93-95%-uk kalózkodik.

Mivel a Ubisoftnak meggyűlt a baja az elmúlt időszakban a különféle DRM megoldásokkal, így könnyen elképzelhető, hogy a jövőben valóban a free-to-play modell felé mennek, és ezzel reményeik szerint a játékosokat is a tiszta szoftverek irányába terelik.

Azóta történt