Trailer és gameplay videók az új Settlers-hez

Hirdetés

A német PC Games-nek még a Gamescom előtt lehetősége adódott ellátogatni a Ubisoft Blue Byte irodájába Düsseldorf városában, ahol a fejlesztőgárda először mutatott valódi gameplay jeleneteket a legújabb Settlers játékukból, amely a Kingdoms of Anteria alcímet viseli.


Trailer a Gamescomról

A készítők számos új információt is elárultak a készülő programról, melyek közül vannak igencsak meglepőek is. Elsőként rögtön le kell szögezni, hogy egy 100%-ban online játékról van szó, tehát a futtatásához elengedhetetlen lesz a folyamatos internetkapcsolat. A csapat ezt azzal magyarázza, hogy ők egyszerűen úgy gondolják és – állításuk szerint – különböző felmérések is azt mutatják, hogy a hagyományos offline játékoknak már nincs jelentős piaca, illetve az online játékosok egyre többen és többen vannak, így számukra nem volt kérdés, hogy az új epizód teljes mértékben ilyen alapokra kell épülnie.

A játékmenetben is több gyökeres változás történik, ugyanis az építkezést és a fejlesztéseket mostantól nem kell minden küldetés elején elölről kezdenünk, hanem ugyanazon birodalmunkat fejleszthetjük sokáig. Szintén nagy változtatás a közvetlenül is irányítható hősök megjelenése, aminek kapcsán némi túlzással azt is lehet mondani, hogy egyfajta online hack’n’slash-t is belecsempésztek a szoftverbe, a kérdés persze, hogy a játékosoknak ez mennyire jön majd be. A pályákon található lények (ogrék, varázslók stb.) alapján az is látszik, hogy a hangulatot erősen a fantasy irányába tolták el.

A The Settlers: Kingdoms of Anteria című stratégiai játék még az idei év negyedik negyedévében megjelenik majd PC-re.

Azóta történt

Előzmények