Tovább gyengélkedik a GTA Chinatown Wars

Nem, hogy az élére nem tört fel, de sajnos igencsak alul teljesít még mindig, és bármennyire is nem tetszik ez valószínűleg már nem sokat fog változni. Az elmúlt hónapban is mindössze 74.000 db fogyott az egyébként kiválóra sikeredett GTA Chinatown Wars-ből. Az amerikai régióban ezzel összesen 163.000 példányon sikerült túladniuk.

Ezek az adatok annak tükrében még siralmasabbak, hogy a DS egy százmilliót meghaladó platform, és az elmúlt hónapban is több mint egymillió talált gazdára a Lite és DSi gépekből együttvéve, szintén Amerikában. Hogy lehet e ezt még magyarázni? Vagy lassacskán tényleg el kell könyvelni, hogy egy ilyen kiváló játék is  megbukik a Nintendo gépén amennyiben third-party és felnőtt besorolású? Ezt majd az idő eldönti.

Azóta történt

Előzmények

  • A Nintendo kiáll a GTA Chinatown Wars mellett

    Mint már tudjuk elég szerényen nyitott az első hónapban a DS-re készült Chinatown Wars, ezeket az adatokat magyarázza a Nintendo.

  • GTA Chinatown Wars: elkeserítő adatok

    Beigazolódni látszanak a pesszimistább elemzések, sőt még alul múlják azokat is az első hónap eladásai.

  • Rosszul fogy a GTA Chinatown Wars?

    Az EEDAR elemzője szerint a DS nem megfelelő platform a felnőtteknek szóló játékok esetében.

  • GTA Chinatown Wars - teszt

    Bár nem ez az első GTA, Nintendo kézi konzolra, mégis talán ezt övezte leginkább felfokozott várakozás. Vajon sikerült neki megfelelni a hatalmas elvárásoknak, vagy a rárótt teher alatt összecsuklik? Olvass tovább, és kiderül!