Tovább csökkent a World of Warcraft előfizetők száma

Az Activision sikeres időszakot könyvelhetett el a Call of Duty: Black Ops kimagasló eladásai miatt. Azonban az örömbe némi üröm is vegyül, ugyanis a Blizzard által készített World of Warcraft című MMORPG-nek, ami mind a mai napig a legnépszerűbbek közé tartozik, egyre kevesebb aktív játékosa van.

Augusztusban már beszámoltunk róla, hogy a Cataclysm című kiegészítő megjelenése és az általa okozott jelentős átalakulás újabb előfizetőket vonzott a játékba, minek folytán a játékosok száma elérte a 12 milliót. Ám 2011 elejétől egyre kevesebben újították meg előfizetésüket, így ez a szám viszonylag gyorsan 11 millióra csökkent.

A legfrissebb információk szerint a helyzet azóta sem változott, mert - bár nem akkora ütemben, mint akkor - továbbra is egyre több account kerül fagyasztott státuszba, tehát folyamatosan csökken az aktív játékosok száma. Az utolsó negyedév során szeptemberig bezárólag nem kevesebb, mint 800.000 játékos ismét nem újította meg az előfizetését.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Blizzardnak a megélhetése miatt kelljen aggódni, ugyanis az aktív játékosok száma még mindig 10 millió felett van, bár már nem sokkal, a hivatalos riport 2011. szeptemberében 10,3 millió előfizetőt jelentett.

Az információk szerint a legtöbb most megszüntetett előfizetés a világ keleti tájékán élő játékosokhoz köthetőek, akik főképp Kínában élnek. Azt természetesen csak találgatni lehet, hogy most a közelgő kiegészítő vagy a BioWare által támasztott erős konkurencia (Star Wars: The Old Republic) miatt fogynak a World of Warcraft játékosok.

Majd a következő negyedévi jelentésből kiderül, ugyanis a BioWare MMO-ja hamarosan megjelenik, meglátjuk, mennyien hagyják abba a WoW-ot a SWTOR miatt.

Azóta történt

Előzmények