Tomb Raider: A PC kiadás exkluzív lehetőségei és gépigénye

Jó hír minden Tomb Raider rajongó PC tulajdonosnak, hogy az AMD Gaming Evolved partner programjának köszönhetően a játék kihasználja majd a modern videokártyák képességeit. Ráadásul részt vesz a "Never Settle Reloaded Bundle" akcióban is, melynek keretében a Radeon kártyák vásárlói ingyen hozzájuthatnak a premier játékokhoz, attól függően, melyik típust vásárolták meg.

Az AMD egy teaser képet töltött fel nemrég, melyet ti is megtekinthettek feljebb. A Tomb Raider PC kiadása immár teljes DirectX11 támogatással, PC-re optimalizált irányítással, továbbfejlesztett sziluett-tesszellációval (Lara idomai gömbölyűbbek lesznek, mint valaha), valamint per-pixel displacement mapping tessellation, MLAA, HDAO, és egy vadonatúj, egyelőre titkos DirectX11-effekt támogatásával fog rendelkezni.

Ezeken felül a PC változatban sokkal részletesebb textúrák kapnak majd helyet, a konzolról való portolást pedig a Nixxes Software csapata készíti, akik többek között a Deus Ex: Human Revolution és a Hitman: Absolution PC verziójának átírását is végezték. Időközben fény derült a játék minimális gépigényére is, ami a következőképpen fest:

  • MINIMÁLIS GÉPIGÉNY:
  • OS: Windows XP 32-bit (Service Pack 3),
  • CPU: Core 2 Duo E4400 2.0GHz vagy AMD Athlon 64 X2 4000+ minimum,
  • RAM: Legalább 1 GB memória XP, valamint 2 GB Vista és Win7 esetén,
  • GPU: NVidia GeForce 8800 GT vagy Radeon HD 2900 minimum,
  • DX: DirectX® 9.0c

Az itt leírtakat a Steam oldalán is el lehet olvasni. Továbbá az is jó hír, hogy mivel a játék Steamworks védelemmel lesz ellátva, így a dobozos példányokat is aktiválni lehet és kell is Steam alatt. Most már csak teljen végre el ez a hátralévő egy hónap, hadd kaparinthassuk végre kezünk közé a dobozt.:)

Azóta történt

Előzmények