Több mint húsz év kellett, hogy sikerüljön feltörni a Sega Saturn védelmét

A konzol a maga idejében nem lett átütő siker, de jelentős rajongói táborral rendelkezik a mai napig. A másolásvédelmet kijátszani három évig tartott.

A Sega Saturn konzolját talán senkinek sem kell bemutatni, a Japánban 1994 végén, Észak-Amerikában 1995 májusában és Európában 1995 nyarán megjelent játékgép ikonná vált annak ellenére, hogy a Nintendo 64 és a Sony PlayStation alaposan helybenhagyták piaci részesedés tekintetében, a mai napig tetemes rajongótábora van.

A kilencvenes évek egyik (ha nem a) legbonyolultabb konzoljaként tartották számon, összesen nyolc processzorral szerelték, az igazi nagy dobás pedig a 32 hangsávot megszólaltatni képes hangprocesszor, illetve a feltörhetetlennek hitt DRM megoldás volt.

A YouTube-ra feltöltött videó tanulsága szerint a Dr Abrasive fedőnevű megszállott –aki a 32 bites hangkeltő miatt írt programokat a konzolra – több mint húsz évvel a megjelenés után törte fel a másolásvédelmet, és vált képessé az USB-ről történő programfuttatásra. A félórás videóban elmagyarázza, mi történt 2013 óta, milyen nehézségekbe futott bele és hogyan oldotta meg a kérdést. Egyelőre a megoldást nem veheti igénybe akárki, de az ígéret szerint hamarosan ennek is eljön az ideje. És akkor a Saturn új életre kel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SEGA

Előzmények

  • Megint megtagadta a segítséget az Apple, az ügy mégis megoldódott

    Az amerikai igazságszolgáltatásnak egy drogkereskedő telefonjával gyűlt meg a baja, a feloldókulcsot a kérés ellenére nem az Apple biztosította.