Több mint 60 millió PlayStation 4-et adtak el világszerte

A Sony PlayStation 4 nevű asztali konzolja a megjelenés óta nem kevesebb mint 123 országban lett kapható, a gép népszerűsége pedig továbbra is töretlen, köszönhetően a Slim és a Pro kiadásoknak is. Nemrég a cégóriás bejelentette, hogy újabb mérföldkőhöz értek az eladások tekintetében, ugyanis több mint 60,4 millió gépet adtak el világszerte. Ez az adat a tényleges eladásokról szól, nem a boltokba kiszállított mennyiségről.

Az összesített adatok mutatói alapján a szoftverek eladási mutatói is magasan vannak, hiszen június 11-ig nem kevesebb mint 487,8 millió példány talált gazdára. Ebbe beletartoznak a bolti eladások és a PlayStation Store letöltései is egyben.

A PlayStation 4 konzol folyamatos fejlődésével növekedésnek indult a PlayStation felhasználók száma is, ugyanis március végéig több mint 70 millió aktiv játékos, és több mint 26,4 millió aktív PlayStation Plus előfizetőt regisztrált a rendszer.

„Igazán hálásak vagyunk azért a rengeteg támogatásért, amit a rajongóinktól és partnereinktől kapunk a világ minden tájáról” - kezdte Andrew House, a Sony Interactive Entertainment elnöke és globális vezérigazgatója.

„A PS4 platform az idei évben is a játékipar legjobb exkluzív és külsős partnerek által fejlesztett játékcímeit kínálja, amelyek teljes mértékben kihasználják a PS4 konzol erőforrásait. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a PS4 szolgáltatásai még jobbak legyenek, bővüljön a PlayStation®VR portfólió is és a játékosok a PlayStation brandre jellemző kiváló minőséget élvezhessék mind a játékok, mind a hálózati szolgáltatások terén. Ragaszkodunk ahhoz, hogy világszerte a legjobb élményt nyújtsuk felhasználóinknak, ezáltal továbbra is a PS4 legyen a legjobb választás számukra.”

Azóta történt

Előzmények