Tíz évre tervez a Sony a PSP-vel

A beszélgetés során sok mindenről szó esett: Koller kitért a hordozható masina múltjára, jelenére és jövőjére is, a legérdekesebb állítás pedig az utóbbi témakörben hangzott el, amivel mindenképpen érdemes foglalkozni egy keveset.

Koller azt állítja, hogy mindenképpen hosszú távú terveik vannak a PlayStation Portable-el: egészen pontosan nem kevesebb, mint tíz évben gondolkoznak. Úgy tűnik tehát, hogy a Sony a handheld piacon is tesz egy próbát már-már klasszikusnak mondható stratégiával, ami eddig remekül működött számukra - az első PlayStation-t több, mint tizenegy évig gyártották, a PlayStation 2 pedig most tapossa nyolcadik életévét, és mindketten túl vannak már a százmillió eladott példányon (ami egyedülálló teljesítmény), míg a PlayStation 3-al köztudottan szintén egy évtizedben gondolkozik a cégóriás.

Mindez egyébként az elmúlt egy év történéseit szem előtt tartva nem is nevezhető irreálisnak, hiszen a Slim változat tavalyi megjelenése és az árcsökkentés óta a gép eladásai jelentősen megugrottak világszerte.

Utóbbi egyébként első sorban annak is köszönhető játékfelhozatal is egyre inkább komolyodik - most tavasszal például olyan címek érkeztek, illetve érkeznek, mint a God of War: Chains of Olympus, a WipEout Pulse, a Patapon, vagy a Crisis Core: Final Fantasy VII.

És bár a szoftverfront a minőséget tekintve most már remeknek tűnik, az eladások tekintetében még mindenképpen van hova fejlődni. Igaz, Koller szerint a javulás itt is észlelhető, és elégedettek a mostani eredménnyel, azt pedig külön kiemelte, hogy a különféle bundle csomagok nagyon jól fogynak.

A Sony tehát tíz évben gondolkozik a PSP-vel, és a DS fantasztikus eladásai sem adhatnak okot a váltásra a Nintendo-nál, így könnyen meglehet, hogy igen hosszú hordozható konzolgenerációnak nézünk elébe, amit várhatóan egy-két dizájnfrissítéssel kíván majd kihúzni a két fél.