Tíz éves a Dreamcast

Kereken tíz éve volt, hogy Japánban megjelent a Dreamcast és személyében mint utólag kiderült a Sega utolsó konzolját üdvözölhettük. A Japán premiert követően 1999. 9. 9-én jelent meg az államokban majd rá bő egy hónappal október 14-én Európában.

A Dreamcast a konzolok között elsőként biztosított szervezett keretek között lehetőséget az online multiplayer játékra. Olyan nagy nevekkel játszhattunk online mint a Quake 3, Unreal Tournament vagy a Phantasy Star Online, mely megteremtette az online szerepjátékok világát.

Valamint olyan klasszikusokat köszönhetünk neki mint a mai szemmel is monumentális Shenmue vagy a Project Gotham Racing elődjének tekinthető Metropolis Street Racer. De említhetem még a Jet Set Radio-t, Crazy Taxi-t, Soul Calibur-t, Rez-t, F355 Chalange-t és még rengeteg más játékot is melyek felejthetetlen órákkal gazdagítottak engem és még nagyon sok játékost.

Nem lehet elsiklani - ha Dreamcastról van szó - a VMU felett sem, hisz a DC memória kártyája egy önállóan használható kis kvarcjáték is volt, mely LCD kijelzőjén mini játékokkal lehetett játszani vagy akár a gép nélkül két kártya összecsatolásával mentéseket lehetett cserélni. 

A Dreamcast egy igazi játékgép volt mellőzve mindenféle sallangot, azt tudta amire tervezték, kiválóan szórakoztatott.

De mind ennek ellenéra a Sega rossz üzletpolitikája és a Sony agresszív marketingje révén a DC 2001 elején nyugdíjba vonult és leálltak a gyártásával, majd elég gyorsan a játéktámogatással is.

A végén egy elmaradhatatlan közhely: "The legend will never die!"

Azóta történt