THQ: Nem követjük el kétszer ugyanazt a hibát

Amikor megjelent a Metro 2033 című poszt-apokaliptikus FPS játék, meglehetősen sok hibát tartalmazott, ezt később a 4A Games is kénytelen volt elismerni. Ám a THQ megígérte, hogy kétszer nem esnek ugyanabba a hibába, a Metro: Last Light ezúttal sokkal jobban csiszoltabb és optimalizáltabb program lesz, mint elődje volt.

A Metro franchise kommunikációs vezetője, Huw Beynon elmondta: valószínűleg a THQ későn vette észre, hogy egy csiszolatlan gyémántot engedett ki a kezei közül. Amennyiben még egy kicsit polírozták volna a játékot, akkor minden bizonnyal nagyobb támogatást is kapott volna. Mindezek ellenére a játék sikeres lett, a PC-s eladások száma meghaladta a 1,5 milliót, ez tisztán mutatja, milyen érdeklődést mutatnak a játékosok a Metro franchise iránt.

Hozzátette azt is, hogy látva az első részben rejlő potenciált, sokkal jobban odafigyelnek a Metro: Last Light készítőire, több időt hagynak számukra, hogy a legmagasabb szintű követelményeknek is eleget tevő programot adhassanak ki a kezükből. Részükről ez komoly döntés volt, de úgy vélik, a későbbiekben jócskán kifizetődő lesz számukra.

A Metro: Last Light című poszt-apokaliptikus FPS játék megjelenése 2013 elején várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények