THQ: Hamarosan újabb aukcióra kerül sor

A tegnapi napon elárverezték a THQ (Toy Head Quarters) tulajdonában lévő szinte minden vagyontárgyat, azonban akadt pár cím, melyekre nem érkezett értékelhető licit. A cég elnöke, Jason Rubin egy Gameinformer oldalnak adott interjújában elmondta, miszerint nevetségesnek találja, hogy a Darksiders című játékot fejlesztő Vigil Games senkinek sem kellett. Pláne annak fényében, hogy a stúdió egy új, ígéretes játék fejlesztésébe is fogott, Crawler címmel.

A Vigil Games így tehát továbbra is a lassan bezáró THQ tulajdonában maradt, beleértve a Darksiders-t, valamint egyéb, eddig nem katalogizált címeket is, mint például a Red Faction és az MX vs. ATV című versenyjáték. Jason Rubin elmondta, hogy nem hagyják ezeket a franchise-okat teljesen eltűnni a süllyesztőben, ezért hamarosan újabb aukciót indítanak, ahol a korábbi árverésen el nem kelt tételekre ismét lehet majd licitálni.

A THQ elnökének elmondása szerint erre az elkövetkezendő hetekben lehet majd számítani, így aki szeretné megvásárolni a Vigil Games csapatát, az ott megteheti az ajánlatát. Időközben a Platinum Games főnöke, Atsushi Inaba mutatott érdeklődést a Darksiders franchise jogai iránt, így fogalmazva:
- "Ó, úgy tűnik, hogy a THQ nagy árverésén senki nem vette meg a Darksiders-t. Én szívesen megvásárolnám azt (Már amennyiben olcsón adják)".

Előzmények