They - Szüneteltetik a fejlesztést, de nincs leállítva a project

Emlékszem, amikor 2007 végén megnyitottam a They című játék topikját, még mennyire távolinak tűnt az akkor ígért 2009-es megjelenés. Azért voltunk annyira izgatottak, mert a képek és videók alapján nagyon ígéretesnek tűnt a stuff, ráadásul egy igazi Next-Gen játéknak ígérték, így a PC verziót már DirectX 10-re optimalizálták volna (A DX9-et állítólag már nem is támogatta). A másik nagyon érdekes és egyedi tulajdonsága a They-nek, hogy a többi FPS-el ellentétben itt az egész játék során mindössze egyetlen fegyverünk van. A lelőtt ellenfelektől sokféle különböző fejlesztőmodult zsákmányolhatunk, és ezeknek a moduloknak a felhasználásával tudjuk a fegyverünket fejleszteni. Mivel ilyen modulból rengeteg van, a fegyverünkön pedig limitált a hely, ezért szelektálnunk kell, és nem lesz olyan eset, hogy két egyforma fegyverünk lesz a játék végigjátszása során.

A Metropolis Software fejlesztésében készülő FPS-ről 2008 óta viszont nem tudunk semmit. Akkor ugyanis a CD Project felvásárolta a Metropolis Software-t, és elterjedtek a pletykák arról, hogy a They fejlesztését leállították, a csapat tagjait pedig szélnek eresztették. Nemrég azonban egy interjú során kiderült, hogy ez nem teljesen így van.

A Big Download oldal meginterjúvolta a CD Project társalapítóját, Marcin Iwinski-t, aki elmondta, hogy a felvásárolt Metropolis Software fejlesztői nem lettek elküldve, és a They fejlesztése sem lett leállítva teljesen. Pusztán arról van szó, hogy most minden erejükkel a CD Project RED által fejlesztett Witcher játékra összpontosítanak (Ez valószínűleg a The Witcher 2: Assassins of Kings lesz), és a volt Metropolis emberei is erre a project-re lettek ráállítva. Így sajnos a They fejlesztését átmenetileg felfüggesztették, de ha elkészül a Witcher project, utána visszatérhet a régi csapat a They fejlesztéséhez. Aki esetleg nem ismerné a játékot, azok számára beteszem ezt a két bemutató videót, még 2007-ből: