The Witcher 3 - újabb információk

 

A Witcher játékok mindig is híresek voltak szokatlan harcrendszerükről. Így lesz ez most is. Michał Platkow-Gilewski a CD Projekt RED marketing osztályának vezetője megosztott néhány információt a harcrendszerrel kapcsolatban. A fejlesztők úgy gondolják, hogy Geralt harci képességeinek fő eleme, hogy képes felvenni a harcot több ellenféllel egyszerre.

"A The Witcher 2-nél mindenki azt mondta, hogy a harcok nagyon árkádosak voltak. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy több hangsúlyt fektetünk a taktikára, hogy így megadjuk a játékosoknak a harc fölött való teljes irányítás érzését. Pontosan ez a célunk." - jelentette ki Platkow-Gilewski.

A CD Projekt RED a játék nézetét is átdolgozza, hogy mindig a legjobb rálátásunk legyen a harcokra, így az is észrevehető lesz ha valaki éppen hátba akar támadni. Az ellenség arra fog törekedni, hogy Geralt-ot körülvegye. A hírek szerint a játékban a fejlesztők valódi vívási technikákat is felhasználnak, amelyekért speciális szakértők felelnek, sőt a CD Projekt RED-nek még kaszkadőre is van. Ezeket a technikákat Geralt ellenfelei használják majd. Geralt maga egy új, kitalált harci technikát használ majd, amely ugyan jól fog kinézni, de a valóságban nem használható.

"Geralt különbözik másoktól. Gyorsabb és erősebb mindenkinél, így a harctechnikája is különbözik." - tette hozzá Platkow-Gilewski.

A harcrendszer mellett Michał Platkow-Gilewski beszélt a The Witcher 3 nyílt világáról is, amely mint tudjuk hatalmas lesz és így mindenki a Skyrim-hez kezdte el hasonlítani. Platkow-Gilewski elmondta, hogy ez az összehasonlítás felesleges és megalapozatlan.

"Nehéz nem emlékezni a Skyrimre. Viszont a mi hozzáállásunk a játékhoz teljesen más. Amit ők létrehoztak az egy nyílt világú szerepjáték. Az amit mi készítünk - egy történet orientált nyílt világú szerepjáték. Nekünk mindig is a történet volt a fő szempontunk. Történet alatt nem csak azt értem, hogy mi megy végbe, hanem a döntéseket és azok következményeit, morális problémákat, jó vagy rossz minőségű NPC-ket. A velük való találkozás után megértitek majd, hogy kik ők és miért teszik azt amit tesznek. Nekünk ez a legfontosabb."

A The Witcher 3: Wild Hunt megjelenése 2014-ben várható PC-re és next-gen konzolokra.

 

Azóta történt

Előzmények