The Witcher 2: Kibővítve érkezik a konzolos verzió

A The Witcher 2: Assassins of Kings című RPG játékot készítő CD Projekt RED bejelentette, hogy a program kibővítve, Enhanced Edition névvel jelenik majd meg XBOX360-ra. A konzolos verzió két extra küldetést tartalmaz az Act 3 eseményeihez, melyek három órányi játékidőt jelentenek pluszban és a lemezen helyet kapnak az eddig PC-re kijött frissítések is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a PC-sek kimaradnak a jóból, hiszen a CD Projekt jó szokásához híven az XBOX360 kiadással együtt érkező új tartalmakat mi is teljesen ingyen és bérmentve tölthetjük le annak megjelenésekor. A The Witcher 2 XBOX360-ra április 17-én lát napvilágot, akkor válnak elérhetővé PC-re is az új tartalmak.

A készítők elmondása szerint alaposan átdolgozták a játékot, új célzási, irányítási és kamerakezelési rendszert fejlesztettek ki, valamint teljesen átalakították a The Witcher 2 kezelőfelületét is, hogy az a konzolosok számára sokkal átláthatóbb és könnyebben kezelhetőbb legyen. Egy új videó is érkezett az XBOX360 verzió bemutatására, lássuk:

A CD Projekt RED egyik munkatársa, Marek Ziernak egy GameFront oldalnak tett nyilatkozatában kijelentette, hogy nem azért adják ki XBOX360-ra a játékot, hogy ezzel megszökjenek a PC változatot sújtó kalózkodás elől. Ők továbbra is kitartanak a DRM-mentes játékok készítése mellett, hiszen elmondása szerint a The Witcher 2 játékosainak zöme nem kalózkodik, hanem fizet a programért.

Azt is kijelentette, hogy bár a kalózkodás mindig is jelen volt az összes platformon, de ők mégis megpróbálják a tisztességes  vásárlóikat ellátni extra tartalmakkal. Ezért is kell eredeti játék a javítások és DLC-k telepítéséhez, hogy akik megvásárolták a programot, azok számára ingyenesen váljanak elérhetővé ezek a plusz tartalmak.

Hozzátette még azt is, hogy ők bíznak a játékosokban, szerintük azok nagy része megvásárolja a programot. Akadnak olyanok is szép számmal, akik előbb letöltik a Witcher 2-t, majd miután játszottak vele és megtetszett nekik, megvették eredetiben. Ezért hisznek abban, hogy a sok ingyen kínált extra tartalom hatására még többen vásárolják majd meg a játékot.

Azóta történt

Előzmények