The Witcher 3: Wild Hunt - közel teljesen kihasználja az új konzolokat

Még meg sem jelentek a következő generációs konzolok, de a CD Project Red elviekben már közel jár a hardverek kiaknázásához a The Witcher 3: Wild Hunt személyében. A GameZone-nak adott kérdésekre Mark Ziemak, a játék gameplay producere válaszolt.

"Természetesen, most az engedélyeztetési fázis áll előttünk, de a méret és a sűrűség miatt, már közel állunk a felszerelés [PS4, Xbox ONE] kimaxolásához. Persze, ha találunk még teljesítményt a dobozokban, akkor azt fel fogjuk használni a játék jobbá tételéért. Úgy gondoljuk, hogy a többiek [fejlesztők, kiadók] is hasonló véleményen vannak. Ha van itt több felhasználható erőforrás, akkor miért ne használjuk ki mindet?"

A VG247-nek adott interjújában Ziemak kifejtette, "vadonat új technológiát használunk a Red Engine 3-mal. Ez a The Witcher 2-ben használt motor továbbfejlesztett verziója, amit több helyen újraépítettünk. Például, a nyitott világú rendszerrel és mechanizmussal, új stream mechanizmust kellett implementálnunk, amely lehetővé teszi a játékos folyamatos utazását a világban. Teljesen megújítottuk a mesterséges intelligenciát is. Rengeteg dolog fut a háttérben, hogy találkozzunk az igényekkel és lehetővé teszi a csoportos taktikák létrehozását, az ellenfelek változatos viselkedési típusait és a hasonló dolgokat."

A többségben felmerülhet a kérdés, hogy valóban kihasználhatja-e optimálisan a Witcher 3 az új konzolok minden erőforrását. Az a tény mellett nem mehetünk el, hogy a konzolgyártók most először adtak a fejlesztők kéréseire, melyek eredménye fog idén év végén a polcokra kerülni. Immáron nem ismeretlen hardvereken kell hosszú évek alatt beletanulniuk a fejlesztőknek a rendszerek teljes kiaknázásához. Valószínűleg nem lesz olyan éles különbség a nyitókínálatban szereplő és a majdani játékok között grafikailag, mint a jelenlegi generációban, de szerencsére már elértük azt a szintet, ahol már-már "bőven elég" látványt kap majd az a pénzéért, aki konzolba fog fektetni - akinek meg nem lesz elég, az vehet egy XBOX ONE áráért videokártyát.

Előzmények