The Walking Dead - Csendesnek és gyorsnak kell lennünk a túléléshez

Bizonyára vannak köztetek páran, akik szeretik a zombis játékokat (Pl.: Left 4 Dead, Dead Island, stb.). Ők valószínűleg várják már a The Walking Dead című filmsorozat alapján készülő FPS játékot is, melyben ismét az élőhalottak ellen küzdhetnek. Ám itt a Terminal Reality kreatív igazgatója, Angel Gonzales szerint nem lesz olyan könnyű dolgunk, mint hasonló játékokban.

A The Walking Dead zombijai ugyanis kiváló hallással és szaglással rendelkeznek, így ha például elsütjük fegyverünket, hamarosan egyre több élőhalott fog odaseregleni a zajra. Óvatosan kell tehát haladnunk előre, lehetőleg minél kisebb zajt csapva, ám az sem jó megoldás, ha sokáig lapulunk egy helyen vagy túl közelre kerülünk lopakodás közben egy zombihoz, ugyanis szagunk alapján is könnyen észrevehetnek bennünket.

Ha pedig sérültek vagyunk, akkor arra is figyelnünk kell, hogy vérnyomok formájában útjelzőket hagyhatunk hátra, melyeket követve az élőhalottak szintén ránk találhatnak, ezért nem tanácsos megbújni sérülten egy sarokban, várva, hogy elmenjenek a zombik. Angel Gonzales elmondása szerint aki élni akar, annak folyamatosan, minél kisebb zajt csapva kell mozognia, ugyanis az élőhalottak látnak, hallanak és éreznek bennünket, és addig nem állnak le, míg ránk nem találnak.

Azóta történt

Előzmények