The Stick of Truth - Csak az amerikai kiadás lesz teljes

Tegnapelőtt írtuk meg, hogy a South Park: The Stick of Truth című szerepjáték PS3 és XBOX360 kiadásai nem csak Ausztráliában, de nálunk, Európában is cenzúrázva jelennek meg. A Ubisoft döntésének értelmében hét, egyenként 20 másodperces jelenetet vágtak ki belőlük, melyekben abortuszos és anál-szondás minijátékok szerepelnek, helyükre pedig szöveg és egy kép került.

Akkor még úgy tudtuk, hogy az Egyesült Királyságban nem lesz cenzúrázva a program, de a Ubisoft megerősítette, hogy márpedig igen. A Kotaku információi szerint egyetlen lehetőség áll azok előtt, akik teljesen cenzúramentesen szeretnének konzolon játszani a South Park: The Stick of Truth című játékkal: Észak-Amerikából kell megrendelni a programot, ugyanis egyedül csak ott jelenik meg vágatlanul.

A többi régióban számíthatunk a cenzúrára, Németországban ráadásul az ottani törvények miatt még a náci szimbólumok is eltávolításra kerültek a játékból, ezt szintén a Ubisoft erősítette meg. A kiadó szerint a konzolos kiadások cenzúrázásának marketing okai voltak, de hogy pontosan micsoda, nem árulták el. A South Park: The Stick of Truth című játék megjelenése Európában március 7-én lesz, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények