The Saboteur: Gondok ATI-kártyákkal

A Pandemic Studios új játékában egy francia titkos ügynököt alakítunk, akinek náci megszállás alatt lévő területeken kell tevékenykednie. Ezek a területek ún. "Noir"-stílusban, fekete-fehérben pompáznak, és akkor váltanak színesbe, ha felszabadulnak.

Az EA fórumán a játék topikjában sokan panaszkodtak, akiknek ATI kártyájuk van, hogy az említett résznél kifagy náluk a játék Windows 7 és Windows Vista alatt, sokan pedig még elindítani sem tudják azt, és ezt több Catalyst-al kipróbálva is tapasztalták. A dolgoknak utánajárva a srácok észrevették, hogy ez a probléma csak a többmagos CPU-kon jelentkezik, ezért a megoldás az, hogy át kell kapcsolni a gépet "egymagos"-módba. Az alábbi megoldás ezt magyarázza el részletesen:

Processzormagok kikapcsolása: (Windows 7)

1.) Nyisd meg az MSCONFIG-ot (Írdd be az MSCONFIG-ot a keresőbe)
2.) Válaszd ki a “Boot” fület
3.) Kattints az “Advanced Options” pontra
4.) Keresd meg a “Number of Processors” bejegyzést
5.) Válassz ki “1”-et a legördülő menüből
6.) Kattints az “Apply" gombra
7.) Indítsd újra a gépet


Processzormagok kikapcsolása: (Windows Vista)

1.) Nyisd meg az MSCONFIG – Start Menü -> Futtatás -> írd be: MSCONFIG
2.) Válaszd ki a “BOOT.INI” fület
3.) Kattints az “Advanced Options…” pontra
4.) Keresd meg és válaszd ki a /NUMPROC= bejegyzést, állítsd át "1"-re, majd “OK”
5.) Kattints az “Apply” gombra
6.) Indítsd újra a gépet

Megemlítették még, hogy ez a lehetőség pusztán egy probléma elkerülő manővernek számít, nem tekinthető hivatalos javításnak, tehát nem garantálják azt, hogy mindenkinél működni is fog a dolog.

Az EA-s srácok azóta már dolgoznak a probléma megoldásán, amint találnak valamit, közzéteszik a hír forrásaként is linkelt topikban. Akinek tehát nem válik be a fenti dolog, az figyelje a topikot, hátha később lesz megoldás a problémájára.

Azóta történt

Előzmények