The Phantom Pain - Teaser trailer?

Egy hétvége alatt kétszer is beszélhetünk a  tavalyi VGA-n bemutatott "The Phantom Pain" című játékról. Három napja a játékot fejlesztő "Moby Dick Studio"  vezére Joakim Mogren adott egy nagyon furcsa interjút, tegnap pedig egy rövid előzetest kaptunk, mely állítólag a játék egy teaser trailere. A bemutató sem hétköznapi mint az interjú, de figyelmes rajongóknak sikerült néhány érdekes információt kibogoznia belőle.

Körülbelül a 40. másodpercnél felvillan egy kép, melyen a következő olvasható:

PROJECT OMEGA
AI MATRIX: SECTOR07-A942
VR PROGRAM: PHANTOM_PAIN.MME
CONTRACTOR: MOBY DICK STUDIOS
SUBJECT: REDACTED

PURPOSE-
TREATMENT OF NEUROLOGICAL DAMAGE SUSTAINED IN COMBAT SITUATIONS
TREATMENT OF COMBAT RELATED PSYCHOLOGICAL STRESS
ENHANCEMENT OF COMBAT ABILITIES FOLLOWING IMPAIRMENT
IMPLEMENTATION OF ..::.|>..::.:

Maga a kép is ismerős lehet, hisz a Ground Zero trailerében meg látható a "Camp Omega" logója. Vajon van kapcsolat a két dolog között? Néhány rajongó felhozta, hogy a Ground Zero nem is külön játék lesz, hanem egy prológus a "The Phantom Pain"-hez, ami tulajdonképpen a Metal Gear Solid 5. Akármi lehetséges, hisz mint tudjuk Kojima nagyszerűen meg tudja viccelni az embereket. Hogy a furcsaságok táborát bővítsük, a videó alatt egy morze kód is hallható, melyet hozzáértők megfejtettek.

Az üzenet így szól:

“GENERATING IMAGE HOLD SCENARIO LOADING HOLD ACTIVATE PHANTOM PAIN DOT MEME HOLD ERROR ERROR ERROR ERROR ”

Még egy érdekesség a végére. A mozgóképen tulajdonképpen egy létező reaktor látható. Mi lehet vajon az egész videónak a célja, üzenete? Vajon tényleg Kojima áll az egész hátterében? A Joakim Mogren interjú szerint minden kérdésünkre választ kapunk az idei GDC-n, melyet San Francisco-ban rendeznek meg március 25-től március 27-ig.

Azóta történt

Előzmények