The Lord of the Rings: War in the North képek és videó

Bizonyára sokan vagytok velem együtt olyanok, akik már régóta szerettek volna egy valódi RPG játékot a Gyűrűk Ura univerzum alapján. Olyat, ami nem MMORPG, és nem sima hack&slash, hanem valódi akció-RPG játék, megfejelve egy online kooperatív játékmóddal.

A Snowblind által fejlesztett The Lord of the Rings: War in the North című akció-RPG játék pontosan ilyen lesz. Bár a játék RPG része nem lesz olyan részletesen kidolgozva, mint ahogyan azt egy vérbeli szerepjátékos elvárná, de azért egy Diablo-féle hack&slash-től jóval többről lesz szó benne, ahogyan az kiderül a képekből is.

A játék cselekménye a Gyűrűháború alatt fog játszódni, párhuzamosan a filmekből és a könyvből ismert eseményekkel. A War in the North című játék egy, a háború sújtotta területek északi részén harcoló trió kalandjait meséli el. A csapat egy emberi varázslóból, egy tünde íjászból és egy törpe harcosból áll, őket irányítva kell felvennünk a harcot Szauron ellen.

Az eddig kikerült képek alapján a grafika hozza az elvárt színvonalat, ennek köszönhetően várhatóan a hangulatra sem lesz majd panaszunk. Az egyszemélyes játékmódban a három karakter közül választhatunk, a másik két szereplőt a számítógép fogja irányítani. A multiban online kooperatív mód lesz, ahol mindhárom szereplőt más-más személy irányíthatja.

A szereplők mindegyike más feladatot lát el, a mágusnak elsősorban a csapat támogatása és védelme, míg a tündének a távolsági harc a feladata, habár közelharcban is megállja a helyét. A törpe harcos pedig elsősorban a nagyobb ellenfelek figyelmének felkeltésében, valamint a túlerőben lévő ellenséggel szembeni harcban jeleskedik.

Mindhárom karakter rendelkezik egy különleges képességgel is, melyeknek köszönhetően egyedi módokon léphetnek kapcsolatba a környezetükkel, így különféle taktikai előnyökhöz juttatva a csapatot. Például a tünde az egyetlen tagja a csapatnak, aki észlelni tudja az ellenfelek nyomait a talajon, így figyelmeztetheti a társait a várható veszélyre.

A mágus képes különféle gyógynövények és egyéb matériák észlelésére és begyűjtésére, amelyeket szintén csak ő láthat, valamint ezekből gyógyitalokat és hasonló löttyöket képes készíteni, de a segítségükkel különféle tárgyakat is felruházhat mágikus tulajdonságokkal. A törpe pedig képes a rejtett ajtók és kincsek észlelésére, melyeket eladva pénzhez juthatunk, és így fejleszthetjük felszerelésünket.

A játékból két videót és egy pár képet is kiadott a Warner, a képeket megtaláljátok a hír alján lévő galériában, a videókat pedig alább tekinthetitek meg. Az első a játék hivatalos debütáló videója, míg a másodikban egy interjút láthattok Ryan Geithman-nel, a Snowblind vezetőjével.

A The Lord of the Rings: War in the North megjelenése 2011-ben várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. És most következzenek a beígért képek:

The Lord of the Rings: War in the North

Azóta történt

Előzmények