The Legend of Zelda: Skyward Sword - Új információk és videó

Nem sok információt közöltünk mostanában a Nintendo Wii-exkluzív The Legend of Zelda: Skyward Sword című játékról, így most ideje pótolni, annál is inkább, mivel újabb részletekre derült fény a játékot illetően. Igyekszem összeszedni az új információkat, hogy lehetőleg minden kiderüljön róla azok számára, akik már várják a játékot.

A G4 nevű oldal beszámol a játék első néhány órájának végigjátszása közben átélt eseményekről. Akit érdekel az összefoglalója, az ott elolvashatja, ide nem írok semmit, mert vannak benne spoilerek. Annyit leírhatok, hogy a magasabb helyről való leesést a "B" gomb lenyomásával tudjuk majd túlélni, ekkor Link egy "ejtőernyőt" nyit ki, amivel leereszkedhet. Ezt egyébként Zeldától kapjuk majd, ugyanis ezúttal nem a megszokott helyszínen zajlik a játék, hanem egy Skyloft nevű lebegő utópiában, amit elválasztottak az alsó világtól.

Az is kiderült, hogy románc is kialakul majd Zelda és Link között, ám egy váratlan esemény elválasztja őket egymástól, reméljük, nem örökre. Az IGN oldal beszámolója szerint a játék HUD kijelzője teljesen eltüntethető lesz majd a képernyőről, hiszen bár kezdetben meglehetősen hasznos, hogy látjuk az irányító gombokat, később ez már zavaró tud lenni, így beletették ezt a lehetőséget is. Három lehetséges HUD összeállítás közül választhatjuk majd ki a számunkra megfelelőt.

A Gamesradar a játék történetét meséli el, melyről szintén nem akarok itt spoilerezni, aki szeretné, az ott elolvashatja. Annyit elöljáróban, hogy az utolsó videón a Skyward Sword bevezető videóját láthatjuk, melyből a sztori kezdete kiderül. A játék cselekménye szokás szerint egy álommal kezdődik, melyből felébredve Link egy levelet kap Zeldától, hogy siessen a Wing Ceremony (Szárnyas Ünnepség?) helyszínére, mert mindjárt kezdődik. Többet nem írok le, majd a játékból megtudjátok a folytatást.

Utoljára még annyit, hogy az információk alapján bizonyos karakterekkel történő interakciók lesznek a játék végigjátszása során, melyeknek segítségével a velük való kapcsolatainkat építgethetjük. Arról, hogy ennek lesz-e valami hatása a végkimenetelre, egyelőre nem tudni.

A The Legend of Zelda: Skyward Sword című játék megjelenése november végén várható, kizárólag Nintendo Wii konzolokra.

Azóta történt