The Flock: a játék amely végez saját magával

Nagyon sok ember szereti a kizárólag multiplayer játékokat, amelyekből az elmúlt években rengeteg fajtát kaptak az érdeklődők. A Vogelsap által fejlesztett The Flock azonban egyik korábbi alkotásra sem hasonlít. A horrorjáték lényege, hogy egy Flock horda tagjaként a pályán megjelenő  Light Artifactet kell megszerezni, ekkor aki elsőként megérinti, abból Carrier lesz, így a többiek feladata, hogy őt levadásszák. A Carrier azonban az Artifact használatával szintén végezni tud az üldözőkkel, azonban ha mégis sikerül végezni vele, a szerencsés átveszi a helyét, míg az előző hordozó ismét vadásszá válik.

A leírás alapján eddig ez egy átlagos projectnek tűnhet, azonban van a játékban egy nagy csavar. A programban van egy számláló, amely figyeli azt, hogy hányan haltak meg a meccsek alatt. Ha ez a számláló eléri a 0-t, akkor a játék nem lesz többé megvásárolható.

Akiknek ott lesz a könyvtárukban a The Flock, azok ezen a ponton részt vehetnek a nagy fináléban, amelyről egyelőre nem tudni, hogy mit takar, de a befejezés után leállnak a szerverek, a játék pedig nem lesz többé elindítható. Tehát egy limitált ideig játszható alkotásról beszélünk, a kérdés, hogy vajon a játékosoknak megéri-e egy olyan programért fizetniük, amelyről tudják, hogy bizonyos idő után már nem lesz használható.

A The Flock kizárólag PC-re érkezik, valamikor az ősz folyamán.

Azóta történt