The Elder Scrolls Online: Béta tapasztalatok

A Zenimax Online a sajtó számára rendezett egy PvE béta bemutatót, ahol a cikkírók nyolc órát tölthettek el a The Elder Scrolls Online című MMORPG játékkal. A VG247 oldal munkatársa, Dave Cook egy részletes élménybeszámolót készített, melyben elmagyarázza, miért is döntött úgy a program kipróbálását követően, hogy ő erre a játékra valószínűleg nem fog előfizetni.

Tavaly augusztusban a Gamescom rendezvényen Dave két órát már játszhatott a játékkal, akkor az volt a véleménye, hogy a The Elder Scrolls Online című MMORPG PvE része úgy fogható fel, mint egy kiegészítő a Skyrim című játékhoz, opcionális kooperatív lehetőséggel, melyet aki akart, használt, aki nem, az nélküle is jól megvolt. Mintha csak a Skyrim valódi folytatásával játszana, melybe beleágyazták a multis lehetőségeket, nem pedig egy alapjaitól újraírt MMO-val. És ezért ráadásul havidíjat is kell fizetni, aminek értékét ő egyelőre nem látja.

Dave elmondta, hogy most, miután lényegesen több időt tudott eltölteni a The Elder Scrolls Online című MMO-val, az akkori véleménye fikarcnyit sem változott. Személy szerint rengeteg időt töltött a Skyrimmel, így amikor először próbálta ki a MMO-t, nagyon jó érzés volt visszatérni az ismerős helyszínekre. Ráadásul a TES Online egy ízig-vérig Elder Scrolls játék, ez látszik a játékmenetből, a Skyrim-témájú HUD-ból, a harcrendszerből és az egész játék esztétikájából, amit nem lehet mással összetéveszteni.

Ám ez az a pont, ahol a TES Online PvE része átmegy egy "22-es csapdája" jellegű szituációba. Amikor megvettük a Skyrim című játékot, akkor azért a rengeteg tartalomért pusztán egyszer kellett fizetnünk, ám az MMO-ban ugyanezeket az ismerős küldetéseket és játékmechanikát kapjuk meg, ám ezúttal havidíjért cserébe. Furcsának tartja ugyan leírni, de számára ez az egész már-már túl ismerős ahhoz, hogy megérje rá többet költenie. Véleménye szerint a PvP perdöntő lehet ebben a kérdésben, de ezt eddig még nem állt módjukban kipróbálni.

A forrásoldalon részletesebben is ki van fejtve a cikkíró tapasztalata, így akit érdekel, látogasson el oda a fentebb lévő linken keresztül, vagy nézze meg a videót, melyben bővebben mutatja be a programot.

Azóta történt

Előzmények