[TGS]Microsoft konferencia

>> A nagyobb játékbejelentések közül kettő az, amelyről eddig még csak pletyka sem volt: az első a Ninety Nine-Nights 2. A Tetsuya Mizuguchi és csapata (a Q Entertainment) és a Phantagram által készített furcsa hack'n'slash még 2006-ban jelent meg, és nem aratott osztatlan sikereket. A folytatás most igyekszik kijavítani az előd hiányosságait - a játék továbbra is Xbox 360-exkluzív marad, megjelenési dátum egyelőre nincs.

>> John Schappert beszédének legmeglepőbb bejelentése mindenképpen a Tekken 6 bejelentése volt: a játékból egy trailer is bemutatásra került, majd megtudhattuk a részleteket a megjelenéssel kapcsolatban. A Tekken 6 Xbox 360-ra pontosan akkor jelenik majd meg, amikor a PlayStation 3-as változat: ez pedig 2009 őszén lesz esedékes.

>> A Tokyo Game Show adott otthont egy roppant fontos dátum bejelentésének is: ez november tizenkilencedike. Ekkortól indulnak be az E3-on már bemutatott új szolgáltatások, ekkor alakul át a dashboard is - és ez a bejelentés apropójául szolgált néhány új XBLA cím felfedésének is. Mik lesznek ezek? A Metal Slug 7, a King of Fighters 98 Ultimate Match ellátogat a Microsoft digitális boltjába, de nem marad távol a Space Invaders Extreme vagy az R-Type Dimensions sem.

>> Tényleg a TGS adott otthont az új Halo 3-kampány bejelentésének. A játék címe nem más, mint Halo3: Recon, amely egy új főszereplővel, egyjátékos kampánnyal, új multiplayer pályákkal próbálja elcsábítani az alapjáték rajongóit: a megjelenésre 2009 őszéig kell várnunk. A bejelentés után látható trailer szerencsére számunkra is elérhető, nézzük is meg gyorsan:



Végezetül: megjelenési dátumot kapott két régióban is a Star Ocean 4, Japánban február 19-én, az Egyesült Államokban március harmadikán jelenik meg a játék - európai megjelenési dátum azonban még nincs.