TES Online: Öt évre előre megvannak a tervek

Tegnap írtuk meg, hogy a The Elder Scrolls Online című MMO játék havidíjas lesz, plusz mikrotranzakció keretében fizethetünk majd extra szolgáltatásokért. A játékosok érthető módon aggodalmukat fejezték ki, miszerint, ha nem tudják a készítők kellő tartalommal ellátni a programot, akkor az rövid úton kudarcra lesz ítélve, az előfizetéses modell alkalmazása miatt.

Ám a Zenimax Online bejelentette, hogy semmi ok az aggodalomra, öt évre előre megvannak a játék bővítményekkel való ellátásának tervei, sőt, az első kiegészítőkön már el is kezdtek dolgozni. A stúdió menedzsere, Matt Firor elmondta, hogy a játékot időszakokra osztott tervek alapján készítik, melyben szerepel 5 óra, 5 nap, 5 hónap és 5 év.

- "Öt óra elteltével a látványnak szépnek kell lennie, hogy jó érzés tölthessen el, ha leülünk elé. Öt nap után a szinteződésnek kell jónak lennie, míg öt hónap után a végjátéknak. Öt év elteltével pedig eljutunk oda, hogy csak erről a játékról fog mindenki beszélni", - jelentette ki Matt Firor. "És ez a legfontosabb: elérni, hogy azért térjen vissza mindenki, mert olyan barátokkal játszhat, akikkel jó együtt kalandozni. Nyilvánvalóan ezt a legnehezebb teljesíteni, de mindent el fogunk követni ennek érdekében."

A VG247 oldal munkatársának volt alkalma kipróbálni a The Elder Scrolls Online jelenlegi verzióját és tapasztalatait egy később megjelenő cikkben fogja összesíteni. Most csak annyit mondott előre, hogy amennyire ő látta, a játék fő küldetését egyedül is végig lehet majd vinni. FPS nézetben játszva a programot, úgy tűnt, mintha a Skyrim egyik kiegészítője lenne. Matt Firor elmondása szerint a játék alapküldetését szólóban is teljesíthetjük majd. Tulajdonképpen egy új Elder Scrolls játékról lesz szó, megtámogatva azokkal az online funkciókkal, melyeket szeretnénk - és használnunk is kell - menet közben.

A Zenimax Online embere azt is elmondta, hogy a játékhoz sűrűn fognak érkezni kisebb-nagyobb tartalombővítmények, melyek általában egy hónaptól hat hétig terjedő intervallumban jelennek meg. A kiegészítések mértékének mikéntjét még tervezik, de már most dolgoznak a megjelenést követő tartalmakon. Bár a program maga még nincs kész, de már így is jelentős tartalommal bír, ezért a csapat egyik része azt igyekszik befejezni, míg a többiek olyan új kiegészítéseken kezdtek el dolgozni, melyeket majd csak megjelenés után láthatunk meg.

A The Elder Scrolls Online című MMO játék megjelenése 2014-ben várható, PC-re, Macintoshra, PS4-re és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények