Take-Two hírdömping - késik a GTA IV DLC

>> A Take-Two április harmincadikán zárta az aktuális üzleti év második negyedét, így ezen időszak adatain már a Grand Theft Auto IV megjelenése is érződik: a játék a várakozásokon felül teljesített, hiszen 540 millió dollár bevétel keletkezett február és március között, ami közel 70 százalékkal több, mint amire előzőleg számítottak. Ebből a pénzösszegből 98 millió dollár az, amit profitként könyvelhetett el a kiadó. A GTA IV egyébként a bevételek nem kevesebb, mint 78 százalékáért volt felelős.

>> A Grand Theft Auto IV-ből ezidáig 11 millió példány lett leszállítva a boltokba, míg a globális összeladás jelenleg 8,5 milliónál tart. A Bioshock eladásaira sem lehet panasz: a tavaly debütált FPS-ből eddig 2,2 millió példányt pakoltak a kosaraikba a vásárlók.

>> Sajnos jutott egy rossz hír is a sok örömteli mellé: az első Xbox 360 exkluzív Grand Theft Auto IV DLC, azaz letölthető tartalom késni fog, akárcsak korábban maga a negyedik rész. Eredetileg a 2008-as üzleti év végére volt kitűzve a megjelenésre, ám végül a 2009-es első negyedébe csúszik: ez konkrét időszakot tekintve 2008 novembere és 2009 januárja közé esik. A DLC-t egyébként ugyanaz a csapat készíti majd, amely magát a játékot, a csúszás hátterében pedig a Take-Two szerint nem fejlesztési problémák állnak - egyszerűen csak jobban akarják elosztani a megjelenéseiket.

>> A kiadó megerősítette a BioShock filmadaptációjával kapcsolatban felmerült pletykákat: az egész estés produkciót valóban Gore Verbinski fogja rendezni - az úriember nevéhez fűződik az elmúlt évek legsikeresebb új filmes franchise-a, A Karib-tenger kalózai trilógia. A Take-Two feje, Strauss Zelnick szerint a film a BioShock 3-mal egyidőben kerülhet majd a mozikba - ez az első alkalom, hogy a harmadik rész meg lett említve.

>> Szó esett a cég eladásáról is: a közlemény szerint a Take-Two több third-party-val is tárgyal. A legaktívabb próbálkozó természetesen az Electronic Arts, amely már hónapok óta kűzd a felvásárlás érdekében - sokak szerint már csak idő kérdése, hogy ez mikor fog megtörténni.

>> A kiadó stúdióiban jelenleg 33 játék van fejlesztés alatt.