Szuperszimulátor a Veletechen!

Hirdetés

Biztosan több olvasónk emlékszik két évvel ezelőtti látogatásunkra a SimHouse háza táján, akik azzal foglalkoztak, hogy minél élethűbb autószimulátort készítsenek. Már akkor az volt a céljuk, hogy a szórakozás mellett üzletileg is bevethető eszközt készítsenek, ami autóversenyző csapatok és egyének képzésében, forgalmi oktatásban is kamatoztatható. Fontos volt az is, hogy minél kevésbé függjenek ebben a csöppet sem olcsó ágazatban különböző beszállítóktól, igyekeztek mindent kézben tartani, kormányt, pedált fejleszteni.


(forrás: SimHouse) [+]

Mostanra pedig beérett a munka gyümölcse, elkészült az S1M One kódnevű szimulátor, amiben egyesültek az elmúlt években begyűjtött tapasztalatok. Saját tervezésű, egyedi váz jelenti az alapját, ehhez csatlakozik a finomhangolt ülésmozgató mechanika, ami a fizikai szimuláció gerincét adja. Önálló fejlesztésű az ipari motorral hajtott kormány is, aminek 20 Nm-es maximális nyomatéka bárki kezéből kicsavarja a kormányt, de emellett precizitása is elsőrangú, 1000 fordulat/perc maximális forgási sebessége révén a leggyorsabb korrekciók is elvégezhetők vele.


(forrás: SimHouse) [+]

Természetesen a pedálsor is saját munka kőkemény, progresszív működésű fékpedállal, hatalmas taposófelületekkel, a gyári megoldásokat megszégyenítő pontossággal. Kijelzőként három Full HD felbontású monitort használnak, meghajtásukról egy abszolút csúcskategóriás számítógép gondoskodik, aminek alkatrészeit úgy válogatták össze, hogy zökkenőmentesen működjön a legnépszerűbb autószimulátor szoftverekkel. Természetesen a hangzásra is gondoltak, erre egy kompakt, de komoly teljesítményű hangprojektor bizonyult a legjobbnak.


(forrás: SimHouse) [+]

Mivel egyedi eszközről van szó, amit saját maguk építenek óriási mozgásteret biztosítanak személyre szabhatóság terén. Például bevethető akár az Oculus Rift vagy gyári kormányok, kiegészítő botváltó, kézifék, különböző ülések, hardveres konfiguráció, de akár mozgó rendszer nélküli váz is. Büszkén jelenthetjük be, hogy ez a remek szimulátor a hétvégén, a Play IT keretében megrendezésre kerülő Veletechen debütál a nagyközönség előtt, aki kíváncsi rá, november 28-29-én a Hungexpón megnézheti, kipróbálhatja, és ha elég pénze van, otthonra is készíttethet egyet.

Előzmények

Hirdetés