Szétválnak a Bungie és az Activision útjai

Amikor a Bungie és a Microsoft útjai elváltak (És otthagyta a csapat a Halo játékokat) a sajtó arról volt hangos, hogy a cég és az Activision 2010-ben egy 10 éves szerződést kötöttek, ez idő alatt a Destiny franchise felfuttatása lett volna a feladatuk. A 2. részhez még mindig érkeznek kisebb tartalmak, azonban úgy tűnik, hogy valamilyen oknál fogva a Bungie és az Activision-Blizzard útjai idő előtt véglegesen elválnak. Mindezt egy hosszabb blog bejegyzésben olvashatjuk a hivatalos oldalon, de az okokat nyilvánvalóan nem részletezték.

A jövő egyelőre még ködös, nem tudni, hogy a Bungie függetlenkénkt próbálkozik a további fejlesztésekkel, vagy esetleg egy másik nagyobb céggel köt új szerződést (Bár a bejelentésben írják, hogy keresik az új kapcsolatokat). Az biztos, hogy a Destiny 2 munkálatai folytatódnak, a játék PC-n marad továbbra is Battle.net-en. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a fejlesztők kaptak egy 100 milliós támogatást a kínai NetEase-től egy új IP elkészítésére, amelynek lehet, hogy köze van a Matter védjegy bejegyzésükhöz.

Előzmények

  • Destiny 2 teszt (PC, PS4, Xbox One)

    Megérkezett a Bungie berkeiben készülő széria legújabb része, amely bár számos változáson esett át, az alapok ugyanazok maradtak mint az elődnél.