Szeptemberben startol a Project xCloud a Game Pass Ultimate részeként

A Microsoft az Xbox One X és a One S All-Digital Edition gyártásának leállítása mellett a jelenleg Project xCloud kódnéven futó saját streaming szolgáltatásáról is beszélt a The Verge-nek. A legfontosabb hír a szolgáltatással kapcsolatban, hogy kezdetben nem is önálló megoldás lesz, hanem az Xbox Game Pass Ultimate része, amely 15 dolláros havidíjért kínál Xbox Live, Game Pass és Game Pass for PC hozzáférést. Szeptembertől tehát ehhez a csomaghoz csatlakozik az addigra átkeresztelésen is áteső Project xCloud, de nincs kizárva, hogy később külön előfizetés formájában is használhassuk a rendszert.

A Microsoft képviselőjének ígérete alapján a szeptemberi publikus rajtnál több, mint 100, a Game Pass szolgáltatáson belül is elérhető cím lesz játszható okos eszközünkre streamelve, a későbbiekben pedig lépéseket tesznek majd afelé, hogy az általunk birtokolt, de a Game Pass konstrukcióban nem elérhető alkotásokkal is játszhassunk.

A támogatott országok és eszközök listája egyelőre még nem tisztázott, ezekkel kapcsolatban a következő hónapban tudhatunk majd meg többet, az azonban biztos, hogy a vállalat nem korlátozná le új szolgáltatását az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokra és tabletekre, hanem okostévéken és PC-n is elérhetővé tennék azt. Phil Spencer azt is elárulta, hogy a Microsoft hasonlóan képzeli el az xCloudot, ahogy például a Spotify vagy a YouTube is működik, vagyis ha megtetszik nekünk egy játék például egy streamben, vagy látjuk, hogy egy barátunk épp játszik valamivel, akkor egy linkre kattintva azonnal ki tudjuk azt próbálni, mindenféle várakozás nélkül.