SWTOR: Bannolják a kiskaput kihasználó játékosokat

Érdekes esemény történt nemrég a decemberben indult Star Wars: The Old Republic című MMO játékban. Az egyik játékos ugyanis talált benne egy kiskaput, hogy miképpen szerezhet alacsony szinten magasabb karaktereknek való felszereléseket, és azokat jó pénzért árulta. Azt követően már annyian használták ki ezt a kiskaput, hogy a BioWare-nek muszáj volt lépéseket tenni az ügyben: elkezdték bannolni a farmoló játékosokat.

A készítők közleménye szerint azért van erre szükség, mert a buzgóbban gyűjtögető játékosok veszélybe sodorhatják a játék gazdasági rendszerét. Így hát ideiglenesen mindenkit kitiltanak, aki alacsony szintű karakterrel jutott a magasabb régiókból szerzett felszerelések birtokába. A SWTOR közösségi koordinátora, Stephen Reid elmondta, hogy ez a cselekedet sérti a végfelhasználói licencszerződést (EULA), hiszen azok a játékosok, akik ilyetén módon jutnak vagyonukhoz, visszaélnek a játék által felkínált lehetőségekkel.

Az esetet természetesen alapos vizsgálatnak vetik alá, és a fejlesztőket is bevonva azon igyekeznek, hogy befoltozzák ezt a kiskaput. Stephen Reid elmondása szerint azokat, akik kijátszották a loot-rendszert, nem fogják véglegesen kitiltani, viszont a kredit-farmolók felkészülhetnek rá, hogy nem fognak többet játszani a The Old Republic című MMO játékkal.

Azóta történt

Előzmények