Sword Art Online: Hollow Fragment - Európai megjelenés

Aki egy kicsit is szereti az animéket, biztos látta már a Sword Art Online című sorozatot, amit 2012-ben vetítettek és a szezon egyik legjobb darabja volt (Bár az évad második fele nem sikerült olyan jól, mint az első, ennek ellenére nekem nagyon tetszett. A nyári szezonban kezdik el vetíteni az anime második évadát, remélem, legalább olyan jó lesz, mint az előző volt). A történet lényege, hogy egy olyan MMORPG játékot adnak ki, amihez egy újonnan kifejlesztett VR-sisakot kell használni, amin keresztül a játékosok agyhullámaikkal irányítják karaktereiket (Akárcsak az Avatar című filmben, mikor rákapcsolódnak a hibrid Na'Vi-ra az emberek, azt látják és érzik, amit az általuk vezérelt test).

Először minden szép és jó, de később kiderül, hogy nem tudnak kilépni a játékból, ráadásul ha itt meghalnak, a valóságban is végük lesz, kisüti az agyukat a szerkezet. Egy módon szabadulhatnak meg: ha legyőzik a 100. szinten található kastély főellenfelét, de ehhez minden szinten egy kiterjedt labirintusrendszert és a benne lévő szörnyeket, majd a szint főellenfelét kell legyőzni, ami nem egyszerű.

Az animéből később játék is készült, ami Sword Art Online: Infinity Moment címmel jelent meg PSP-re 2013. márciusában, kizárólag Japánban. A Namco Bandai most bejelentette, hogy kiadják a programot PlayStation Vita konzolokra is, mégpedig az anime második évadának indulásakor, idén júliusban. Az átdolgozott játék címe Sword Art Online: Infinity Moment HD lesz, és Európában is hozzáférhetővé teszik a programot a PS Vita tulajdonosok számára, ráadásul ingyenesen játszható formában.

A régi játék újrakiadása mellett érkezik egy másik program is, ami szintén a Sword Art Online című animén alapul, ráadásul ez egy olyan MMORPG lesz, melynek szabályrendszere, felépítése és szinte minden más olyan lesz, mint a sorozatban (Kivéve, hogy itt talán nem halunk majd meg a valóságban). A Sword Art Online: Hollow Fragment című MMORPG-t a PS Blogon jelentette be a Sony hivatalosan, melyben leírták, hogy a program kizárólag PS Vita konzolokon lesz elérhető, Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon.

A játékban Kiritot irányítjuk majd, aki az anime főszereplője, és az ő szemszögéből élhetjük át a Sword Art Online világában zajló eseményeket. Ahogy a filmben, lehetünk szóló játékosok is, de a főellenfelek leküzdéséhez, melyek hasonlítani fognak a MMORPG játékok raid-szörnyeihez, bizony nem árt összeállni valakivel. Akár három másik játékossal is alkothatunk majd partit. Az anime összes ismerős karakterével találkozunk majd, beleértve Asunát, Leafát, Philiát és egyéb szereplőket.

Azóta történt