Stringer: nem tudunk elég PS3-at gyártani

A fő téma a PlayStation 3 üzleti modellje volt: Stringer elmondta, hogy magán a hardveren továbbra is veszítenek, mint ahogy azt is elismerte, hogy hosszú évekre van még szükség ahhoz, hogy a konzol által generált kezdeti 3 milliárd dolláros veszteséget visszahozzák.

Komoly probléma minden esetre nincs: hiába adják a gépet olcsóbban, mint a tényleges előállítási költség, a játékokból befolyó profit most már nagyobb ennél a veszteségnél, mindez pedig a legutóbbi üzleti jelentéseken is jól látszik, hiszen a PlayStation részleg lassan egy éve ismételten nyereséges.

Stringer egyébként érthető módon jobbnak látja a Nintendo üzleti modelljét, hiszen ők magán a hardveren is nyernek, de hozzátette, hogy ehhez a Wii által becélzott új közönségre is szükség volt.

Az interjú talán legérdekesebb szelete az, amelyben az elnök arról beszél, hogy a PlayStation 3 iránti kereslet jelenleg meghaladja a gyártott mennyiséget.

"A vásárlók jelenleg gyorsabban vásárolják a PlayStation 3-at, mint ahogyan mi azt gyártani tudjuk."

Mindez természetesen inkább hosszú távon okozhat problémákat: érdemes lesz figyelni, hogy a Sony végül belefut-e a Nintendo által már sokat "élvezett" kellemetlen betegségbe, a géphiányba.

Végezetül a rendre visszatérő árcsökkentés-téma következett, ám a válasz a szokásos: "nem gondolom, hogy lesz" - vagyis továbbra sem valószínű, hogy 2009 előtt olcsóbbá válik a PlayStation 3.