Steven Spielberg rendezi a Ready Player One filmadaptációját

Bár filmes bejelentésekkel többnyire nem foglalkozik a Gamepod, a videojátékokkal kapcsolatos mozifilmes híreket mindenképp megemlítjük. Earnest Cline 2011-ben megjelent, Ready Player One című regénye rövid idő alatt nyerte el az olvasók elismerését, tehát csak idő kérdése volt, hogy a roppant népszerű könyvet mikor viszik vászonra. A filmes adaptációról már korábban is volt szó, most azonban már konkrétumokat is elárultak, ugyanis Steven Spielberg fogja rendezni az OASIS világában játszódó remekművet.

A történet szerint a gimnazista Wade Watts is minden nap bejelentkezik az OASIS-ba, amely egy virtuális világ, ahol mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. A világ készítőjének, James Halliday-nek a halála után egy olyan rejtvényt hagyott maga után, amelyet ha valaki megfejt, ő lesz a leggazdagabb, legbefolyásosabb ember a világon. A rejtélyek megfejtéséhez azonban a videojátékok, és a popkultúra alapos ismeretére van szükség, a kincseket pedig nagyon sokat meg akarják szerezni.

Attól függetlenül, hogy kiderült a rendező kiléte, hosszú ideig még biztosan nem kerül mozikba a Ready Player One, azonban Spielberg neve talán garancia lesz a minőségi alkotásra.

Előzmények