Steve Jobs távozik az Apple éléről!

Steve Jobs bejelentette, hogy visszavonul az Apple elnök-vezérigazgatói székéből, helyére pedig ez eddig operatív igazgatóként tevékenykedő Tim Cook-ot jelöli.

Lemondásának indoka, saját elmondása szerint, hogy már nem képes az elvárásoknak megfelelően dolgozni. E mögött minden bizonnyal betegsége lehet. Jobs-nál 2004-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, amiből a felépülés esélye meglehetősen kicsi volt, de szerencsére sikeresen túlvészelte. Ennek ellenére köztudott, hogy évek óta rossz egészségügyi állapotban van, és hosszú betegszabadságokon lábadozik. Úgy tűnik most érezte úgy, hogy át kell adnia a stafétát.

Steve Jobs az Apple társalapítója volt, majd a cégtől távozva új utakon járt, azonban 1997-ben visszatért az Apple élére, ami rövid időn belül újra önmagára talált. 2001-ben elindították az iTunes-t és az iPodot amivel megalapozták a digitális tartalom forradalmát. Azóta hasonló forradalmakat halytottak végre az iPhone és iPad készülékeikkel is.

Elemzők véleménye szerint Jobs rendkívül hiányozni fog az Apple éléről, de elismerik Cook képességeit is. Kíváncsian várjuk a jövőt, és jó egészséget kívánunk Steve Jobs-nak.

Azóta történt

Előzmények