Steam - 30 millió felhasználó

A Valve fennállásának legjobb döntését hozta amikor belevágott a Steam megalkotásába. Bár nagyon sok volt a kétkedő, és sokan nem hitték, hogy ez működőképes megoldás lehet, mára mégis az egyik legmeghatározóbb PC-s játékbeszerzési forrássá vált. Ennek alátámasztására most közzétettek néhány adatot, mint például, hogy mára már 30 millió felhasználójuk van, ami az elmúlt év 178%-os növekedésének tudható be, ami viszont feltehetőleg a folyamatos akciózás eredménye. E mellett közzé tették, hogy mára 1200 játék vásárolható meg a rendszerről, ami valljuk be nem kevés. Na és mennyien használják napi szinten a szolgáltatást? Az adatok szerint napi hatmillió felhasználóval lehet számolni, és csúcsidőben akár hárommilliónyian is egyszerre aktívak.

A felhasználók és játékok számának növekedésével az eladások is rohamléptékben növekedtek, mintegy 200%-kal, és hogy ki is tudják szolgálni a felhasználókat komoly fejlesztéseket is eszközöltek, hogy mindig zavartalan legyen a kiszolgálás.

Tény, a Steam óriásira nőtt a kezdetek óta, amit számos más szolgáltató is próbál utánozni. Mi lesz a jövő? Feltehetőleg egyre inkább előtérbe kerülnek a digitális disztribúciók, de jóslatokba bocsátkozni egyelőre még felesleges.

Azóta történt

Előzmények