Starcraft 2 - három részletben

A Blizzcon adott otthont annak a bejelentésnek, amely szerint a Starcraft 2 három külön fejezetre bontva jelenik majd meg. A Terrans: Wings of Liberty a Terran kampányt tartalmazza majd, őt pedig két "kiegészítőnek" is felfogható csomag követi majd valamikor, ez Zerg: Heart of the Swarm és a Protoss: Legacy of the Void lesz.

Rob Pardo elmondta: a fejlesztés mostani állapota alapján dönteniük kellett: vagy kevésbé epikus kampányok lesznek a játékban, vagy ismét komolyabb csúszás érintette volna a játékot a single-player tartalom miatt. Az első epizód megjelenésével teljes értékű multi-játékot kapunk, az összes faj választható lesz majd - így azoknak, akik csak a multira kíváncsiak, elég lesz az első változatot megvásárolni. A kampányok az ígéretek szerint egyébként roppant grandiózusak lesznek, több átvezető animációval, változatosabb játékmenettel (a Zerg kiadásban állítólag komolyabb RPG, a Protossban pedig diplomáciai rész is helyet kap majd), kampány-exkluzív egységekkel és megnövekedett játékidővel.

Ritkán fűzünk megjegyzést bármiféle hírhez, a fentiekről azonban két dolog jutott az eszünkbe. Az első, hogy valószínűleg tényleg szeretnének még valamikor 2009-ben megjelenni az első résszel - a második, hogy ez a kiadási mód az egységes multiplayerrel egy komolyabb piackutatásnak is felfogható. Miért? Ha a második pakk tényleg csak a történetet folytatja, a játékot csak azok vásárolják majd meg, akiket a történet is érdekel - így kiderülhet, milyen arányban képviselteti magát a két csoport.