Starcraft 2 - aggasztó hírek

Rob Pardo beszélt róla, hogy a Starcraft 2 LAN támogatás nélkül fog megjelenni, tehát a multiplayer játékok egyetlen színtere a Battle.net marad, abból is a már továbbgondolt Battle. net 2.0. Azért ettől még ne dőljünk kardunkba, messze van még az a megjelenés, addig sok minden változhat és finomodhatnak a dolgok. Nyilván ennek a megoldásnak elsődleges célja a minél több eredeti példány megvételére való ösztönzés, és a LAN-t kihasználó egyéb lehetőségek kiszűrése.

Ezen, talán szomorúnak nevezhető hír mellett néhány apróbb információ is napvilágra került. Például az, hogy a Starcraft 2 elsősorban a WoW-nak "köszönheti" a késlekedést, mivel a monumentális MMO fejlesztésénél az egész csapatot be kellett vetni, így az SC2 háttérbe szorult. Viszont Rob Pardo elmondása szerint pont a második Starcraft az a játék, aminél már a kezdetektől fogva tudták, mit akarnak, és nem történtek a fejlesztés alatt alapokat érő változások.

A single részről is kiderült némi információ. Mégpedig, hogy lehetőségünk lesz zsoldosokat felfogadni, így újabb erős egységekhez jutva, akik missziónként regenerálódnak. Valamint, hogy még komolyabb legyen a dolog akár mellékküldetéseket is végezhetünk, amik a fejlődésünkhöz fognak hozzájárulni. Tehát itt olyasmikre kell gondolni, hogy "keress meg egy Protoss artifact-et" vagy "gyilkolj le egy hatalmas Zerget".

Az első bekezdés sérelmei után pedig vigasztalódás képen íme, két videó:

Azóta történt

Előzmények