Star Wars: The Old Republic - Limitált példányszám

Az Electronic Arts bejelentette, hogy megjelenéskor korlátozott példányszámban kerül a boltok polcaira a BioWare készülő MMO játéka, a Star Wars: The Old Republic. A döntést azzal indokolták, hogy a szerverek stabilitása, valamint a szolgáltatás minőségének biztosítása érdekében kellett ezt bevezetni, így sima lesz a játék indulása.

Egy nagyon várt MMO játéknál nem ritka eset, amikor a megjelenés napján egyszerre több százezren lepik el a játék világát a karaktereikkel, valamint kezdik el közben mások letölteni a program kliensét. Ekkora terhelést nehezen viselnek a szerverek, ezért gyakori, hogy a nagy roham miatt lefagynak, elérhetetlenné téve ezáltal a játékot.

Az Electronic Arts pontosan ezt szeretné megakadályozni azzal, hogy korlátozza a megjelenés napján kikerülő példányok számát. Elmondásuk szerint inkább limitálják az eladott mennyiséget, így maximális minőségű szolgáltatást képesek nyújtani a játékosoknak, minthogy eladnának annyit, amennyit csak tudnak, és esetleg heteken keresztül kénytelenek lennénk elviselni az így kialakult káoszt.

Ez annyit jelent, hogy még a digitális példányok esetében sem lehetünk biztosak abban, hogy jut nekünk is egy kópia. Ugyanis nemcsak a dobozos, hanem a letölthető verziók mennyisége is korlátozva lesz. Pontos számokat egyelőre nem mondott az EA, csak annyit közöltek, hogy a kikerülő dobozos változatok meghatározott darabszámban érkeznek majd, míg a digitális letöltéseknél az adott mennyiség elérését követően ideiglenesen megszüntetik az eladást.

A Star Wars: The Old Republic című MMO játék megjelenése idén év végén várható, a legvalószínűbb időpont 2011. novembere, de erről hivatalos megerősítés még nem érkezett.

Azóta történt

Előzmények