Star Trek Online: 2390

A szokásos egy hónap elteltével a Cryptic ismét kiadott egy újabb fejezetet a Star Trek Online előzményeit bemutató sorozatából, ezúttal a 2390-es év eseményeiről.

A Klingon és a Gorn Birodalom közötti összecsapások növekvő sűrűsége lehetővé tette a nauszikaai banditáknak, hogy senkitől sem zavartatva rejtett bázisokat hozzanak létre a határvidéken. Ez igazából csak a Föderációs Szállítási Szüvetséget zavarta, hiszen a kalózok az ő hajóikat fosztogatták - de amikor a kereskedők védelmet követeltek a Csillagflottától, utóbbi kényelmetlen helyzetbe került: a gyakoribb fegyveres járőr nem tenne jót a feszült viszonynak a klingonok és a Föderáció között, viszont a kereskedőket sem lehet védtelenül hagyni. A Csillagflotta elemzői szerint a helyzetnek az tenne a legjobbat, ha a klingonok és a gornok békét kötnének - így a Föderáció felajánlotta, hogy közvetít a felek között egy semleges bolygón. Azonban egyik fél sem fogadta kedvezően, hogy az emberek beavatkoznának, és az elképezélst végleg megtorpedózta Martok kancellár bejelentése, hogy a Klingon Birodalom csak akkor tárgyal, ha a Föderáció minden hajóját kivonja a klingon-romulán határról.

A Qo'noSon népszerű volt mind a gornokkal, mind a romulánokkal folytatott háború ötlete, de a hadsereg előrejelzése szerint nem bírnának egyszerre két háborút - így azt javasolták, hogy gyorsítani kellene a hadihajók gyártását, elősegíteni a katonák előbbre lépését a ranglétrán és a romulán irányba tett előrenyomulást lassítani, mert a szervezetlen romulán haderő nem jelent komoly fenyegetést. Végül a klingon tanács úgy döntött, hogy a 2389-ben megszerzett területek megerősítése folytatódik, de a romulán űrbe egyelőre nem terjeszkedik tovább a Klingon Birodalom.

Veszélyes vidéken

A túlélő romulán bolygók között lassan laza szövetségek és ellenségeskedések alakultak ki, de nem tűnt fel egyetlen olyan vezető sem, aki a birodalom maradványait képes lett volna összefogni. Nem volt meglepő, hogy az egyik romulán kolónia, a Talvath csillagidő szerint 67620.54-kor hivatalosan is a Csillagflotta védnökségét kérte, és a helyi vezetés bejelentette, hogy szándékában áll megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat a Föderációval. Ugyanakkor Taris admirális megkezdte a romulán hadiflotta újbóli megszervezését - ennek jegyében személyesen tárgyalt valamennyi hadihajó kapitányával, hogy meggyőzze őket, csatlakozzanak hozzá. Független megfigyelők szerint ha a kezdeti tempójához hasonló ütemben lesz képes folytatni, akkor 7 hónap múlva a romulán hadiflotta ismét korábbi erejéhez hasonló tényező lehet. A föderáció sszakértők szerint egy erős flotta könnyen meghódíthatja a gyenge romulán kolóniákat és így a Romulán Birodalom katonai irányítás alá kerülhet, de Taris erőfeszítéseit kizárólag kármentésre és a Birodalom korábbi határainak megvédésére fordította, és a jelek szerint nem törődött a civil kormányzás átvételével.

Cardassiában a Detapa Tanács az egyének szabadságát és az üzleti vállalkozást elősegítő reformok előkészítésével folgalatoskodott - noha a választásokon vesztes Gul Madred és követői a friss szólásszabadságot kihasználva igyekeztek a cardassiai diktatorikus hagyományokhoz való visszatérés fontosságát hangsúlyozni. Eközben a Tudományos Minisztérium és a Beverly Crusher által vezetett USS Pasteur kutatóhajó csapata bejelentette, hogy sikerült gyógyírt találniuk a Cardassiát sújtó járványra, a Yarmin Fel-szindrómára - ám a gyógymód alapanyaga egy, a Cardassia távoli vidékén élő ritka növény, és a hatóanyag replikációja nem lehetséges a szintetizátorokkal. Az előrejelzések szerint pár év kellhet a gyógyszer tökélestesítéséhez és átfogó teszteléséhez.

A Föderációban a holonovellákat író és programozó emberek támadást indítottak a hologramok értelmes lényekként elismerése miatt folytatott perben. Hangadójuk, Philippa Louvois egykori Csillagflotta-ellentengernagy szerint ha valami értelmesnek tűnik, az nem biztos, hogy valóban az is. A Soong Alapítvány szerint ugyanakkor hordozható holoemitterek nélkül a bíróság nem tudja meghallgatni magukat a hologramokat tanúként, így a tárgyalást elhalasztották, amíg az alapítvány nem tud közvetlen bizonyítékként bemutatni néhány hologramot hordozható emitterek segítségével.

Az Enterprise-E visszatért a McAllister C-5 ködből, ahol Data kapitány jelentése szerint olyan kvantumszingularitásokat találtak, amikhez hasonlóval korábban a Voyager találkozott a Delta Kvadránsban, amikor a 8472-es fajként ismert lények nyomait vizsgálták. Ugyanakkor a köd tulajdonságai miatt a pontos és egyértelmű azonosítás nem volt lehetséges - de ha az adatok nem tévednek, akkor ez az első alkalom, hogy a 8472-es faj felbukkant a föderációs űrben.

Azóta történt

Előzmények