Star Trek Online: 2389

A Cryptic újabb részletet adott ki a Path to 2409 sorozatból, amely ezúttal 2389-cel foglalkozik.

A Romulus bukása után a megmaradt romulán világok között káosz dúlt: féltucat önjelölt uralkodó, egy tucat praetor és újabb egy tucat katonai főparancsnok bukkant fel; a pechesebbeket egy-egy merénylő ki is végezte. A Föderáció segélyeket  szállított azoknak a világoknak, amelyek ezt elfogadták, míg a klingonok kihasználva a helyzetet gyors rajtaütésekkel elfoglaltak pár romulán bolygót - és a további előrenyomulást csak az akadályozta meg, hogy a Föderáció járőrőket küldött a klingon-romulán határra... és ezután kósza hírek érkeztek a föderációs és a klingon hajók közti kisebb összecsapásokról is. A Csillagflotta ugyan megszervezett volna egy találkozót a romulán túlélők vezetői között, hogy tisztázódjanak az erőviszonyok, de miután a találkozó helyéről sem sikerült megállapodni, a kezdeményezés elhalt.

A Klingon Birodalom eközben a gornokkal is folytatta a háborút, ezúttal a Gamma Orionis rendszer birtoklásáért. Hogy a helyzet ne legyen egyszerű, két klingon nemesi ház, a Mo'kai és a B'vat belháborúba keveredett, amikor Aakan a Mo'kai-házból megölte K'dast, a B'vat-ház vezetőjének, B'vatnak a fiát, ami végül a Mo'kai-ház teljes pusztulásával zárult, amikor utolsó túlélőjük, Aakan rituális párbajban veszített B'vattal szemben, aki megölte fia gyilkosát.

Az aszteroidák veszélyesek

A Cardassia demokratikus választásokat tartott, amit kis különbséggel Elim Garak és követői nyertek meg. Ez az előny hamar elolvadni látszott, amikor Garak és a kormányzó Detapa Tanács 6 hajót a Föderáció segítségére küldött a romulán segélyprogram számára. Az sem erősítette Garak pozícióját, hogy a Föderáció Tanácsa 30%-kal csökkentette a Cardassiának nyújtott újjáépítési segítséget.

Eközben a Föderáció kivizsgálta a Vulkáni Tudományos Tanács szerepét a Hobus szupernova felrobbanásával és a vörös anyaggal kapcsolatban, ugyanis miután elterjedt a hír, hogy a Vulkánon tudtak a szupernova várható hatásáról a Romulusra, erősen megcsappant irántuk a közvélemény bizalma. A következtetésük szerint a Hobus robbanásának erősségét és az ezt követő láncreakciót nem láthatta előre senki, így a vulkániak nem bűnösek a segítségnyújtás elmaradásában; ugyanakkor erős kritikát fogalmaztak meg a vulkáni tanács irányába, amiért teljesen titiokban készítették el a vörös anyagot. T'Los, a Vulkán küldötte a Föderációs Tanácsban bejelentette, hogy az összes vörös anyag eltűnt a Jellyfishsel és Spockkal együtt, és a további kutatásokról részletesen tájékoztatni fogják a Föderáció Tudományos Tanácsát. Ugyanakkor mivel a saját bevallása szerint az utóbbi évben alkalmatlannak bizonyult hazája képviseletére, lemondott tagságáról és hazatért a Vulkánra.

Végül az évek óta per, ami arról folyt, hogy a korábban a Voyageren szolgáló Vészhelyzeti Orvosi Hologram, a Doktor önálló, értelmes lénynek tekinthető-e, újabb fázisba lépett, amikor a bíróság úgy döntött, hogy nemcsak a Doktort vizsgálja, hanem valamennyi értelmes mesterséges lényt a Föderáción belül. Alyssa Cogley-Shaw, a Soong Alapítvány ügyvédje szerint ez fontos lépés a mesterséges létformák jogainak tekintetében, különösen azt tekintve, hogy a Csillagflotta egyre több hajójára telepítették a Vészhelyzeti Parancsnoki és Orvosi Hologramokat.

Azóta történt

Előzmények